2013/01/16

DIY Tutorial: Vivi Malaysia Nov 2012 Inspired Necklace




I really liked this necklace - I would have preferred to do it the same way, with golden chain and pearls, but I happened to have silver chain and silver drop-shaped glass beads, and I also happened to have fewer necklaces in dark silver than in gold, so I made the one you can see in the picture above. It's super easy to make, it takes like 30 min.

Strašně se mi líbil tenhle náhrdelník - radši bych ho bývala udělala stejný, se zlatým řetězem a perličkami, ale jak na potvoru jsem zrovna měla jen stříbrný řetízek a stříbrné skleněné korálky ve tvaru špičáku. Na druhou stranu mám tmavě stříbrných náhrdelníků obecně méně než zlatých, takže z toho vzešlo to, co vidíte na obrázku nahoře. Je na výrobu velmi snadný, trvá to tak 30 minut.


Material:


I think that if you have relatively thin chain, it's better to space the beads a bit - put them on every other link only. If they're assymetrical, make sure all of them face the same way. Also, be careful that the chain lies on the table without turning - you'd end up with some beads being on the wrong side. 

Pokud máte poměrně tenký řetízek, je lepší korálky navlékat jen na každý druhý článek. Jsou-li asymetrické, dejte si pozor, aby všechny směřovaly na stejnou stranu (není-li asymetrie záměrem). A také pozor na to, aby se vám řetízek nepřetočil, pak by vám některé korálky trčely nahoru a vypadalo by to divně.



 

And voilá! It's super easy, right? But I've already worn the necklace three times since I made it, it's pretty versatile. If I find cheap pearl drops, I'll definitelly make one with pearls as well.

A hotovo! Je to fakt jednoduché. Už jsem ten náhrdelník měla na sobě tříkrát od chvíle, co jsem ho vyrobila, hodí se skoro ke všemu. Pokud najdu levné perličkové slzičky, určitě si vyrobím i jeden náhrdelník s nimi.





Yours truly
Vita

7 comments:

  1. Oh I like it! I am not very good with jewelry but this seems very easy! Nice tutorial ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. It is! The toughest part is figuring out how to make all the beads hang in the same direction. XD Thank you :)

      Delete
  2. Jojo, pěkný náhrdelník, povedl se :-)

    ReplyDelete
  3. Super! Sama bych si tam asi pověsila něco delšího a ostnatějšího, ale Tobě takové drobnější ozdůbky strašně sluší :)

    ReplyDelete