2012/06/30

Packing for Angers (Including Some General Packing Tips)




 I doubt my readers don't travel at all, so I'm not gonna write down obvious stuff... I'd rather like to show you how to take not that many things, even if you're into fashion so much you wish you could take your whole wardrobe. If you're used to travel with a toothbrush and two pieces of clothing, you're probably gonna think I indeed am taking my whole wardrobe. I also hope I managed to find out some helpful tips for packing you might not have known yet.

Nemyslím si, že by moji čtenáři v životě nevytáhli paty z domu, nebudu zde tedy vypisovat samozřejmé věci... Radši se pokusím ukázat, jak si nebrat zas až tolik věcí i přesto, že jste do módy tak zažraní, že byste s sebou nejraději měli celou šatní skříň. Pokud jste ale zvyklí cestovat jen s kartáčkem na zuby a oblečením, co máte právě na sobě, stejně budete mít pocit, že si tu skříň beru. :) Také doufám, že se mi podařilo objevit několik tipů, které jste možná předtím neznali a které by vám mohly být užitečné.

Some basic information
My trip takes 14 days, I'm taking a plane and a TGV. Most of my days will be spent at lectures, presentations, visits of institutes, lab practices and probably lurking around the city and shopping or enjoying great food. I don't expect to participate in sport apart from the two activities scheduled in our social program. I'm allowed to take 23 kg baggage. Mine is 19 (4 of that is the actual luggage) and my hand luggage is about 2,5. I expect to shed about 2 - 3 kg as I won't be taking a lot of the stuff back, but I'll do some shopping and use it up again.

Základní info
Jedu na 14 dní - letadlem a TGV. Většinu času budu trávit na přednáškách, prezentacích, návštěvách výzkumných pracovišť, laboratorních cvičeních a případně se budu toulat po městě a nacpávat si teřich dobrým jídlem. Neplánuji provozovat žádný sport krom toho, který je v našem kulturním programu. Můžu mít zavazadlo do 23 kg. Moje váží 19 (4 z toho jsou ten kufr) a moje příruční zavazadlo váží asi 2,5. Předpokládám, že spotřebováním některých věcí získám cca 2 - 3 kg k dobru, ale nákupy je zase zaplním.

Clothes 
 4 skirts/4 sukně
3 dresses/3 šaty
3 blouses/3 halenky
1 bolero/1 bolerko
3 cardigans/3 kardigany
2 jackets/2 bundy
1 dressy jacket/1 sako 
2 pairs of high-heeled shoes/dvoje boty na vysokém podpatku
1 pair of low-heeled ones/jedny na nízkém









With that, I can cover everything from formal events to casual ones, all kinds of weather. I just wish I had found some low-heeled black ones - there was nothing decent in the shops. I plan to buy a pair ASAP. I'm not sure how happy would the profs be if I wore the stilletos to the lab... Anyway, Let's see how many outfits can I make with these pieces?

 S tím dokáži přežít všechno od formálních událostí po obyčejný život a všechny možné varianty počasí. Jen bych bývala byla radši, kdybych sehnala černé boty na nízkém podpatku, ale v obchodech nic nebylo. Takže si v Angers plánuji koupit jeden pár hned, jak otevřou obchody a já budu mít volný večer. Ale podívejme se, kolik outfitů lze z toho, co mám, vytvořit?
 
 4
It can work as a dress, as a blouse with the two skirts and as a skirt with the black blouse.
Šaty, halenka s těmi 2 sukněmi nebo sukně s tou černou blůzou.



2
 A dress or a skirt with the bolero
Šaty nebo sukně s tím bolerkem.
 

2
 Dress or a peplum blouse with the skirt.
Šaty nebo top se sukní.


8
2 x 4


3


4


The bolero can be worn as a blouse as well, or as a bolero. On top of that, I could wear the cardigans as long-sleeved blouses. Even without that, it's 23 combinations. Plenty enough. The key is to find neutral pieces that can be used as many things.

To bolerko se dá nosit i jako halenka, nejen bolerko. Navíc bych mohla nosit kardigany jako blůzy s dlouhým rukávem. Ale i bez toho to je 23 různých kombinací, což je skutečně dost. Klíčem je najít neutrální věci, co jsou multifunkční.

Accessories
You absolutely must have a hat and a small, foldable fan. Pick neutral ones and it'll go with everything. When picking accessories, make sure you always have at least 3 pieces that go together (I usually have more). A great thing are scarves - you can wear them on handbags, hats ot around your neck. Belts can do a lot too. And brooches! They're multifunctional as well - they make great hat pins too. Accessories are what makes an outfit composed from basics really interesting.

Rozhodně musíte mít klobouk a malý skládací vějíř. Vyberte si oba v neutrální barvě a půjdou ke všemu. Když si vybíráte doplňky, ujistěte se, že máte vždy alespoň 3, které k sobě ladí. Skvělé jsou šátky - můžete je nosit na krku, klobouku nebo na kabelce. Pásky dokáží také hodně. A brože! Krom jiného fungují jako skvělé jehlice na klobouk. Doplňky vám pomohou vytovřit z poměrně monotónních neutrálních kousků oblečení zajímavý komplet.  







Packing clothes and accessories

It's good to have a huge variety of cute plastic bags (from clothes/cosmetics stores), organza or mesh gift bags and toilet bags. 

Balení oblečení a doplňků

Je dobré mít velké zásoby plastových tašek (z obchodů s oblečením/kosmetikou), dárkových organzových apod. sáčků a toaletních taštiček.


Safety shorts not only prevent people from seeing your undies, but they'll keep your bottom warm if it gets chilly.

Krátké přiléhavé šortky vás uchrání nejen před lidmi koukajícími vám pod sukni, ale i před chladem.


All my underwear is in this fabric box. It can be hanged (it has two handles) and my undies stay organized.

Látkové "krabice" jsou dobré na prádlo - je možné je i pověsit za ucha, která jsou na jedné straně a prádlo v nich zůstane hezky srovnané.


Hygiene
As you can see, I stocked up on mini thingies - tooth paste, deo and multifunctional things (2 in 1 shampoo and shower gel that I plan to use also as a soap, razor with gel pads so that I don't have to carry a lather). I'm also super scared of my feet smelling and my breath beeing bad. Wet wipes are really practical too.

Jak vidíte, zásobila jsem se miniaturami (deodorant a zubní pasta) a multifunkčními produkty (2 v 1 šampon a sprchový gel, který budu používat i jako mýdlo a holící strojek s gelovými polštářky, takže už nepotřebuji pěnu). Také mám hrůzu ze zápachu z úst a nohou. Vlhčené ubrousky jsou neuvěřitelně praktické.


Forgot to put the cotton sticks there. Don't forget these, they're super practical and often hard to buy abroad.

Zapomněla jsem tam dát štětičky. Ty rozhodně nezapomeňte, jsou praktické a v zahraničí občas těžko sehnatelné.  


Skincare
If your skin looks perfect without you doing anything, congrats. Mine doesn't, so I have to carry around a lot of stuff. Cotton tips are easily forgotten, but you'll need those for your toner and mke-up remover. I have some mini thingies again - facial cream, lip balm, eye cream (I've been using my new one to be able to take the rest of this one with me), micellar water. I like to carry the Oriflame pot that works as everything and is small. I have one pore strip and hydrating mask. UV protection never hurt anyone and I absolutely have to take a body cream and a hand cream. The black box is hair wax, the only hair product I need. And unless I want to showcase my black heads, I need to have a cleansing gel too.

Pokud vaše pleť vypadá skvěle sama od sebe, gratuluji. Moje ne, takže s sebou musím vláčet dost věcí. Na tamponky se snadno zapomíná, ale jsou zapotřebí na pleťovou vodu i odličovač. Opět mám nějaké miniatury (krém na pleť, pomádu, oční krém - už jsme začala používat nový, aby mi tenhle zbyl na cestu - a micelární vodu. Ráda s sebou vozím Oriflamácký zázračný kelímek, který funguje na všechno. Opalovací krém ještě nikoho nezabil a já bych nepřežila bez tělového krému a především krému na ruce. Černý kelímek je vosk na vlasy, jediný produkt, který pro úpravu mých 5 centimetrů potřebuji. A pokud nechci vypadat jako jedna velká černá tečka s loupající se kůží, musím si vzít i čistící gel.    


Nails
 Sadly, you can't really leave your nails and brows live how they wish for 2 weeks. 

Bohužel není tak úplně možné nechat nehty a obočí žít vlatsním životem po dobu 14 dnů.


Save cute little plastic bottles from hotel shampoos and samples. It will allow you to take two spoons of nailpolish remover instead of a whole bottle.

Nevyhazujte malé lahvičky od hotelových šampónů a vzorků - díky nim si s sebou budete moci vzít pát mililitrů odlakovače a ne celou lahev.



Make-up
OK, if all you use is a mascara and lipgloss, feel free to skip this. If you do the whole routine, here are some tips you might find useful.
Don't forget cleansing supplies not only for your face, but also your brushes - a towel and a desinfection.
You can easily survive with just a folding kabuki brush, one eye shadow brush and a blending brush. 
For summer, a slightly tinted primer is enough.
OK, I took a mini base anyway. UV protection is a nice plus.
I'm taking some more mini highliters.
Stay Don't Stray mini is the most perfect thing - concealer, eye shadow base and in a mini size.
Posie tint is my blush (again a mini)
I decided to take the whole bronzer palette by Too Faced - I contour with the darker ones and highlight with the rest. There's a tanning primer too.
One compact powder with a mirror.
Blotting papers are essential.
A nude eyeshadow duo, one gold/orange duo (as I look good in those) and a neutral palette (Japanese Rimmel). I'll use the darked hues for my brows as well.
Two eyeliners - brown and gold.
2 mini mascaras. 
4 lipsticks (it ws a difficult choice, but I couldn't take 40...) - red, bronze, nude and pink.
4 mini EDTs.

Pokud používáte jen řasenku a lesk, tak to můžete přeskočit, pokud ale patříte mezi šminkovací šílence, zde je pár tipů.
Nezapomeňte čistící nástroje nejen na svůj obličej, ale i na štětce - kapesník a dezinfekci ve spreji (např. Sephora).
Snadno přežijete jen s rozkládacím kabuki štětcem, jedním štětcem na oční stíny a jedním rozmazávacím štětcem.
Na léto stačí lehce tónující primer.
OK, já mám s sebou i mini verzi make-upu. Navíc má UV ochranný faktor.
2 mini rozjasňovače.
Stay don't Stray v miniatuře - podklad pod oční stíny a korektor.
Posie tint = mini tvářenka
Jediné, kde jsem se rozšoupla, je paletky bronzerů od Too Faced - používám je ke konturování i rozjasňování. Je u nich přibalený i tmavší primer.
Jeden kompaktní pudr se zrcátkem.
Mastnotu odsávající papírky jsou nutnost.
Tělové duo stínů, zlato-oranžové duo (barvy, které mi nejvíc sluší) a malá paletka (Japonský Rimmel) v neutrálních tónech, přičemž tmavší stíny budu používat i na obočí.
Dvoje linky v tužce - hnědé a zlaté.
2 mini řasenky
4 rtěnky (byl to těžký výběr, ale 40 jsem si jich vážně brát nechtěla) - červená, bronzová, tělová a růžová
4 mini EDT.
 

Packing


I took my shoes in their boxes. In order not to loose space, I filled the boxes up with my knitted slippers, pills, blister plaster and stuff like that. If you wear glasses, don't forget to take something to clean them (and also your laptop's screen etc.)

Jelikož boty vezu v jejich originálních krabicích, zbylý prostor jsme vyplnila pletenými papučemi, léky, náplastmi na puchýře a atd. Pokud jste obrýlení, nezapomeňte něco na čištění brýlí (potažmo laptopu a dalších podobných povrchů).


I actually hope there will be hangers, so i'm taking only 4. The yellow one can be used for hanging my accessories.

Doufám, že ramínka na místě budou, beru si jen 4. To žluté je značně multifunkční, můžu na něj snadno rozvěsit třeba svoje doplňky.


I used one folder to store documents I won't need until my arrival - I have anither one with the ones I might need sooner in my hand luggage. A scotch tape worhs also for removing hairs from clothes.

Jedny desky mám na dokumenty, které nebudu potřebovat až do příjezdu, další mám v příruční tašce. Lepenka se hodí i na odstraňování chlupů z oblečení.


Cables


I used the chopsticks-wrap to wrap also other ustensils.

Do obalu na hůlky se vejdou i další příbory. 


Clothes are on the left side.

Oblečení je nalevo.





Stuff I put inside the upper pocket as I'll be needing it after arrival but I might have trouble taking it on board.

Věci, které jsme uložila do horní kapsičky kufru, protože je budu potřebovat po přistání, ale mohla bych mít problémy, kdybych je brala na palubu.


Hand luggage
  laptop, documents, diary, key case and lipstick case (to be used later on), missing cell phone case, handbag hanger, wet wipes, pain killers (if you take them about one hour before the plane takes off, your ears will hurt A LOT LESS), tissues, bonbons (more swallowing = less pain), fan, wallets, glasses, sun glasses, camera, foldable shopping bag.

Příruční zavazadlo
notebook, lejstra, diář, klíčenka, pouzdro na rtěnku (bude použito časem), chybějící pouzdro na telefon, háček na pověšení kabelky, vlhčené ubrousky, ibalgin (když ho spolknete hodinu před odletem, bolí vás uši o dost míň), kapesníky, bonbony (víc polykání = méně bolesti), vějíř, brýle, sluneční brýle, foťák, skládací nákupní taška.


I think my blogging will be probably a bit irregular during the next month, sorry about that.

Moje blogování bude asi trochu nepravidelné během následujícího měsíce, za což se omlouvám.

Yours truly
Vita

6 comments:

  1. Hi Vita!
    First of all, I can't believe you have such a neat cute "Hello Kitty" stuff!!! hehehehe so cute! Even in the summer, it can get really cold at night in Paris, keep that in mind!!! I am so excited to see pictures of your trip! have a wonderful time!

    ReplyDelete
    Replies
    1. You're right, it's freakin' cold here. T____T And thank you!

      Delete
  2. I loved the ideas! although I thought why dont you take any pair of pants, but then I realized I never ever saw you in a pair and now I know why:) the style! I'll keep the tips in mind when I depart to Latvia in August. I'll definitely need the tips to pack well for a month and then 5 months more. Whew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow, that's gonna be tough! I do own two pairs of pants, but I wear them very rarely :) I think pants look weird on me, since my hips are a lot wider than the rest of my body. XD

      Delete
  3. Zdá se mi to nebo si s sebou bereš víc kosmetiky než oblečení? :D
    Ale závidim ti tvůj smysl pro organizaci. Zítra balím na Slovensko do krosny a to pojede stylem "meh, džíny, triko, druhý triko, kraťasy, mikina, palestina.. ok.. ještě něco?" - a napěchování krosny co to jde, ať se tam vejdou ještě ségry věci :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nezdá, jako bys mě neznala XD. Tak to víš, já jsem organizační cvok. XD

      Delete