2012/06/25

Breaking Rules




OK, I'm exagerrating, since as far as I'm aware, it's just two stupid rules I don't like.

1) Wear a tank top or at least a nude bra under see-through tops.
We have a website called "Fashion Hell", which made every fashion-conscious woman dread the moment when someone might notice she's wearing a bra. TBH, I'm not a big fan of tank tops with backs so low you can see the whole back part of the bra - it looks messy. But noticeable straps (in the color of the shirt/dress or nude ones) are OK with me. It's not like you can wear strapless bras or silicon ones all the time and under everything. And with the trend of underwear as outewear, it should be 100% OK to use a bra as a part of the outfit. I actually matched mine with the belt, bag, lip and necklace and I think it looks fun and happy, not slut-ish.

2) Don't wear bold lips and eye shadows.
I couldn't get a decent pic, but my eye shadows were yellow-orange gradient and I wore bright pink lipstick. I kept the rest of the make-up really simple and natural - just a tad bit of bronzer and one layer of mascara, no eye liner. Again, I don't think I looked as a hostess on her way to the night club.


Dobře, trochu přeháním - jsou to jen dvě hloupá pravidla, která mi lezou na nervy.

1) Pod průhledné věci nosit zásadně košilky/tílka nebo co nejméně nápadné podprsenky.
Mám dojem, že od dob vzniku Módního pekla má každá ženská zajímající se o módu strach, aby jí nevykoukl ani kousíček podprsenky. Ani já zrovna dvakrát nezbožňuji pohled na celou zadní část podprsenky lezoucí zpod tílka, jelikož to vypadá trochu neupraveně a je tam toho moc, ale vykukující ramínko v barvě vršku či tělové mě nijak nepohoršuje. Ono nakonec dost dobře nejde nosit podprsenky bez ramínek pod všechno. A vůbec, se současným trendem "spodní prádlo navrch" mi připadá, že na využití podprsenky jako součásti kompletu není nic špatného. Já tu svou sladila s páskem, kabelkou, náhrdelníkem a rtěnkou. A myslím, že výsledek byl zábavný a veselý, nikoliv štětkoidní.

2) Nenosit výraznou rtěnku a oční stíny naráz.
Nepodařilo se mi je vyfotit, ale měla jsem žluto-oranžový gradient na očích a na puse jasně růžovou. Zbytek make-upu jsem nechala jednoduchý a přirozený - jen trocha bronzeru a jedna vrstva řasenky, žádné linky. A opět nemám dojem, že bych skončila s tváří hodnou pracovnice nočního podniku na cestě do baru.
 

This was supposed to be an outfit for an open-air music festival, but I ended up not going there. I went to haunt Palladium instead. The sales are laughable, considering how crappy and ugly the clothes are, they're still way too expensive. Compared to Germany where you can get awesome things for a few E, Czech retailers haven't understood what sale means yet.

V tomto jsem plánovala vyrazit na hudební festival pod širým nebem, ale nakonec mi do toho něco vlezlo. Místo původního plánu jsem strašila v Palladiu. Výprodeje jsou směšné, na to, jak je to oblečení nekvalitní a ošklivé, je pořád ještě moc drahé. Oproti Německu, kde se dají sehnat krásné věci za pár E, čeští prodejci ještě nepochopili, co znamená slovo sleva.


This outfit is actually almost 100% second-hand. That makes me really proud of my thrifting skills. 

Tento komplet je skoro 100% sekáčový - jsem pyšná na svoje lovecké dovednosti.


Kaftan/tunika: H&M Kids (second hand Můj sekáč, 20 CZK)
Shorts/šortky: Versace (or a replica/nebo padělek) (second hand Textile House, 40 CZK)
Bag/kabelka: second hand Můj sekáč, 30 CZK
Belt/pásek: Primark, Haru's CC, 40 CZK
Shoes/boty: off brand, 300 CZK
Necklace/náhrdelník: gift from a swap/dárek ze swapu
Blue bracelets/modré náramky: WITCH magazine
Black and white bracelets/černý a bílý náramek: DIY
Remaining bracelet/zbývající náramek: handmade by my mum/vyrobený mamkou
crochetted flowers/háčkované květiny: handmade by my sweet late granny/vyrobené mojí drahou babičkou


Detail:




Yours truly
Vita

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. XD I made a mistake in the last post! I love your blouse! It is just the kind of blouses I like to wear in the summer! I too hate when girls wear transparent or open clothes with a huge ugly bra underneath it. It looks so tasteless. How was your palladium hunting? (:

    And how about the bolt lips when you go for a night out? I kinda like it...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I didn't buy anything except for Bubble tea XD. But I'll be visiting again, since they're supposed to have a short neopren in one of the sport shops (I'm supposed to have one for my Croatia excursion). XD

      Well, for a night out, I think bold and crazy make-up is seen as OK. I was rather referring to the daily make-up that everoyne thinks should be decent and not noticeable at all...

      Delete
  3. S tvými pravidly souhlasím, když se to dobře nakombinuje, proč ne. Navíc ty propagované tělové podprsenky jsou taky vidět. Přijdou mi často stejně "neviditelné" jako gelová ramínka.

    Tunika a kraťasy se mi líbí, ale dala bych pryč ty kytičky ze šortek a bot. Nebo aspoň z těch kraťasů. Podle mého subjektivního pohledu by to vypadalo lépe ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, je fakt, že minimálně jsou tělové vidět míň, než třeba bílé, ale úplně neviditelná vážně nikdy nebude. ^^

      Hm, takhle zpětně to možná je lehce překombené... Líbilo se mi, že ty kytičky reflektovaly barvy té výšivky na tunice a přišlo mi, že to tak nějak víc spojují dohromady...

      Delete
  4. Viditelná podprsenka mi v tomhle případě vůbec nevadí, je vidět, že je to záměr. Já jsem ale velká stydlivka a tak bych si pod to určitě vzala ještě tílko. Taky souhlasím, že bych odstranila kytičky z kraťásků, možná bych zvolila i jinou barvu bot, černá mi k tomu přijde moc tvrdá. Ale sama se ještě moc sladit neumím, tak mlčím :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak když nemám co ukazovat, nemusím se stydět XD. Já bych si k tomu bývala radši vzala nějaké barevné boty, ale žádné nemám :( Tu černou jsem si v duchu ospravedlnila tím, že je i na šortkách.

      Delete