2015/01/26

Korean Cosmetics Mini Reviews: Unimpressed




Skin Food: Pink Salt Body Scrub
The two main issues with this product are that it lasts for a very short time despite it's size (210 g) - I used it up in 8 scrubbing sessions; and its fairly low scrubbing ability due to the salt dissolving quite fast. The ingredients are quite OK, though nothing exceptionally amazing. I think it cost around 8000 Won. I think that for this kind of price, there are better products out there. Actually in the name of saving money and reducing the amout of products I use, I just started scrubbing with a rough sponge.



Etude House: Greentea Nose Pack
It didn't do anything at all, and there are cheaper multipacks of these (usually not working) strips. Not worth re-purchasing either. Price is 500 Won. 


Tony Moly: Red Appletox Honey Moisturizer
The funny thing is, while it's a face moisturizer, the shop assistant in the Duty Free store recommended it to me as a body cream, considering that I was transferring and needed to have everything under 100 ml just in case nobody cared about the duty free seal. 
While the smell is certainly very nice, I didn't like the texture at all. I've had gel moisturizers before, but they were very easy to smooth out and they didn't leave any feeling of stickiness. This cream, on the contrary, was hard to spread on the skin and left quite an uncomfortable sticky feeling. At the same time, I didn't feel any particular moisturizing or exfoliating effect. It is pretty cheap  (under 10 000 Won), but I have had better moisturizers that were inexpensive as well. It might work better for oilier complezion, but for dry skin, it didn't help neither with peeling off dead skin cells not with moisturizing.
The ingredient is pretty bad as well. Whileit does contain both moisturizing and exfoliating ingredients, I suspect that either the concentration is quite low, or the activity is somehow diminished by the other omponents. Main ingredients are just the usual stuff in all cheap (and many expensive) creams. Also, parabens as presentatives are simply not cool nowadays - check my short piece about why here
The best thing it did was serve as a part of my Snow White Halloween costume.





Yours truly
Vita

11 comments:

  1. Zajímavé, jedna má známá (možná ji znáš) si "jablíčko" nemůže vynachválit. Její recenze: http://shoutengai.blogspot.cz/2013/09/to-nejlepsi-z-korejskych-kremu-tony.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asi záleží i na typu pleti - mně to opravdu nesedlo, a to jsem se s gelovými krémy už setkala a vesměs mi přišly fajn.

      Delete
  2. Tyjo, to bych taky chtěla - rozumět složení těch věcí a vědět, které jsou dobré a které špatné, no a ty krémy, které jsou plné špatné chemie, bych nekupovala...

    A u toho jablíčka je to taková škoda, protože to má tak roztomilý obal xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vždycky si ho můžeš koupit, vypotřebovat jako krém na ruce nebo nohy, a pak si do něj dát třeba prstýnky =D

      Delete
  3. Pěkný článek, aspoň vím do čeho nejít ;) zajímavé, že na jsem nedávno někde četla fakt negativní recenzi na tomatox tak nevím jestli je to náhoda nebo je tahle řada opravdu špatná O.o jinak props za vyznání se v ingrediencích, chtěla bych se to co nejdřív taky naučit... co se těch parabenů týče, četla jsem na to zajímavý článek tady http://musicalhouses.blogspot.cz/2014/07/parabens-safety-cancer-and-cosmetics.html a docela by mě zajímalo co na to říkáš ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, když člověk sjede až na závěr, tak se shodneme v tom, že chybí dost studií, které by jednoznačně potvrdily spojitost s negativním vlivem na lidské zdraví a že způsobuje alergie. I v tom, že je kdyžtak nutné koukat na parabeny globálně - tzn. z čeho všeho se do těla a do prostředí dostanou. V čem se neshodneme jsou věci jako nakolik je účinný ten enzym, co to rozkládá, spolupůsobení různých látek podobného charakteru a jednoznačně ekotoxicita. To záleží na zdrojích - slečna čerpá zdá se mi skoro výhradně z toho, co je dostupné na stránkách různých asociací apod. nebo co je veřejně dostupné. Jelikož si myslím, že nestudovala chemii, tak také nemá ani omylem přístup do placených databází (kam se člověk dostane jen přes univerzitu nebo výzkumák) - takže si myslím, že se ke spoustě primárnách studií nedostala. Ačkoliv souhlasím s tím, že není nutné z parabenů propadat hysterii, tak si myslím, že opravdu je lepší je nahradit konzervanty, které jsou šetrnější k prostředí a mají nižší podezření z toho, že jsou nebezpečné. Stoprocentně si pamatuju, že fenoxyetanol vyšel lépe určitě ve vodní ekotoxicitě. A s mojí diplomkou souvisí konzervační látky získané z bylin apod. a je fakt nepřeberné množství látek, které jsou povětšinou neškodné (jakože, sežrat 2 kila pomerančů na psezení není dobrý nápad, ale v normální míře jsou OK) a mají antibakteriální účinek taky.

      Delete
    2. slečna to má jako hobby, myslím že chemii nestudovala, tak mě zajímal názor chemika... díky moc!

      Delete
    3. Pochopitelně tím nechci říct, že její názor je nutně úplně mimo - pokud ji chemie zajímá, tak není takový problém mít znalosti na stejné úroni, jako vystudovaný chemik. Ale do těch databází se podle mě nemá šanci jen tak dostat, takže mi přijde, že jí některá data chybí. :/

      Delete
  4. A zrovna na jablíčko jsem byla vždycky zvědavá.. :D Ale možná by mi taky sedělo, mé nejoblíbenější jsou stejně gely nebo krém-gely :)

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Ahoj, napiste, prosim, odkud jste konkretne (nazev, adresa) objednate korejskou kosmetikou v Ceske Republice (onlineshop nebo kamanna prodejna). Zeptam na to, protozr me take zajima korejska korejska. Dekuji moc ☺

    ReplyDelete