2012/06/08

A Very Random Friday



I’ve actually never really written many random posts, or generally articles that would mainly concern my usual life. Sure, I sometimes mention school or shopping, but I’ve always tried to avoid random posts. So let me know if you’re bored or on the contrary, you like this kind of posts. ^^;

Vlastně jsem nikdy moc nepsala články ze svého obyčejného života - jasně, občas se zmíním o škole nebo nakupování, ale málokdy se o sobě vyloženě rozepisuji - záměrně. Tudíž mi prosím dejte vědět, zda vás tento článek unudil k smrti, nebo naopak máte tento typ příspěvků rády(i). ^^;

Anyway, since like a week ago, I’d been looking forward to going shopping to - feel free to laugh at me, because I admit it’s kinda funny - my favorite secondhand that had a sale. All tops/shirts/camis were 20 CZK (1USD/0,80 E) each. So I got 6 tops and a pair of shorts. I mean, it’s not like a shirt for 40 CZK is expensive, but when you can wait a few days and get it for 20… Imagine getting 6 shirts a nad a pair of shorts for 160 CZK (8 USD/6 E). That’s so awesome I don’t think I’ll be ever able to buy something in a regular shop ever again. Or at least until it’s on sale. Frankly, where are the summer sales? Isn’t it about time they began? I’m pretty sure last year I was happily sale-hunting in June. 

Už asi týden jsem se těšila - klidně se mi smějte, protože uznávám, že to je poněkud vtipná představa - na výprodej v mém oblíbeném second-handu. Mimochodem trvá až do zítřka, takže pokud budete mít cestu kolem Holešovické tržnice, mrkněte tam. Všechny topy/trička/halenky jsou za 20 Kč. Tudíž jsme si koupila 6 halenek a 1 šortky dohromady za 160 Kč. Ne, že by za 40 Kč/kus byly drahé, ale když si člověk může počkat pár dní a koupit je za polovic… Trochu se ale obávám, že už nikdy nebudu schopná si koupit oblečení v normálním obchodě (vzhledem k těm cenám) - tedy minimálně do období slev. Což mi připomíná, že už podezřele dlouho žádné nebylo. Jsem si jistá, že loni jsem už v červnu vesele vyrážela na lov.


 This blouse is so pretty, I can't believe it stayed there for me to snatch it. It's by Jonathon Disley.
Tahle halenka je tak krásná, že nechápu, jak tam mohla vydržet tak dlouho, abych ji ulovila já. Značka je Jonathon Disley (v životě jsem to neslyšela).





I got this one originally for my excursion to Croatia... but isn't it a bit too pretty for just that? What do you think?
Původně jsem si ji koupila na exkurzi do Chorvatska, ale skoro si říkám, jestli jí není škoda... co myslíte?
 


Dunno why it came out so blurry... I'll turn it into a crop top, probably.
Nevím, proč je to tak rozmazané... asi z toho vyrobím takový ten krátký top nad pupík.



This top isn't my style, but the fabric is so pretty!
Tenhle top není vyloženě můj styl, ale ta látka se mi strašně líbila!




Gonna cut the sleeves off!
Ty rukávy půjdou pryč!
 


Today, I had to run to the center for like half an hour only and then I headed to the post office to pick up my new sasa.com purchase and to send my package from the Vintage swap. 

Dnes jsem byla nucená dohopsat na poštu - poslat balíček pro svou slečnu z Vintage swapu a vyzvednout si nejnovější nákup ze sasa.com.



As for the swap - I’m a craftster.org member and there are events when someone decides on a theme and if you like it, you can sign up. Then you’re matched to a partner and you craft things following the theme for each other. It’s fun, I’ve already joined several ones. The important thing is not to take it too seriously - sometimes you might send a more modest package and receive a big box full of goodies (which makes you feel guilty), but other times, you might send a lot and receive a modest parcel. So that’s something you can’t worry about too much. I really hope my partner will like the things I made for her, and I promise to show you after she receives the box (don’t want spoil her surprise).   

Co se týče swapu - pokud nevíte o co se jedná, lehce vám nastíním, co je to zač. Jsem zaregistrovaná na craftster.org a čas od času tam jsou akce, kdy někdy vymyslí téma, pokud se vám líbí, tak se přihlásíte, je vám přidělena partnerka a následně si navzájem vyrobíte věci týkající se daného tématu a pošlete si je. Je to nesmírně zábavné, už jsme se účastnila několika. Důležité je především nebrat to zas až tak smrtelně vážně - někdy pošlete skromný balíček a přijde vám obrovská krabice napěchovaná dárky (takže se cítíte provinile), jindy se naopak při vyrábění a nakupování rozšoupnete vy, ale dostanete jen přesně to, co bylo vymezeno v pravidlech. To jsou věci, s nimiž je zkrátka nutné počítat. Doufám, že mojí partnerce se bude balíček, co jsme připravila, líbit - až ho dostane, tak vám ty věci ukážu, ale nechci jí kazit překvapení.  

And as for the sasa.com purchase - I found out an amazing thing. They obviously have also “over 19 USD spent - free shipping”. Which means no shipping AND no TAX! Yaaaaaaaay! So I obviously used this opportunity to get several things I’ve had my eye on for a long time. The purchase came in a week, which is super-fast. I don’t get why was the box so big - most of it was filled with foam pieces to prevent the post office from killing the stuff inside. The only annoying thing is how the page crashes every time you try to pay, that leaves you feeling kinda scared. Also, I didn’t really enjoy going through pay sec instead of going to pay pal directly… I got a machine for exfoliating/cleansing/massaging/sucking blackheads (yes, literally), pore strips, pimple/black head cleaning stick, 3 mini lip balms and 2 masks.

A co se týče mého nákupu na sasa - zjistila jsme, že evidentně také mají akce, že nad 19 utracených dolarů je poštovné zdarma. Což znamená, že neplatíte ani poštovné, ani tu ohavnou daň a výpalné poště. Nenechala jsem si tuto akci ujít a koupila si několik věcí, na které si již delší dobu dělám zálusk a které se do nutného limitu pro neplacení daně vešly. Nechápu, proč ta krabice byla tak obrovská - ¾ objemu byly vyplněny pěnovými esíčky, které zabránily poště, aby rozdrtila obsah zásilky. Jediná otrávná věc je, že při placení pokaždé spadne stránka. to člověka trochu vyděsí. A nepotěšilo mě ani přesměrování na pay sec, když dřív jsem platila rovnou přes pay pal… Ale co se dá dělat. Koupila jsem si přístroj na peeling/čištění/masírování/cucání černých teček (ano, doslova XD), čistící pásky na nos, čistící tyčinku na pupínky a černé tečky, 3 mini balzámy na rty a 2 pleťové masky.





And I have several food-tips too. I like getting food/sweets/stuff like this at dm. And I had a 10% off voucher today, so I wanted to use it also to try some snack I haven’t before. The grape sugar isn’t bad, and it was pretty cheap (20 CZK/1 USD/0,80 E per pack). The tea is really good, I’m sipping it while writing this post. It’s a nice twist to my favorite vanilla tea - the orange is a nice addition. This dried fruit snack is delicious and can satisfy the sugar craving one gets from time to time, but it’s kinda expensive (40 CZK/2 USD/ 1,60 E). On the other hand, I’m not a big fan of the soy drink. I totally prefer yoghurt drinks (it was my first time trying it). 

A zde je pár jedlých tipů (tedy pokud po nocích nevyžíráte noční výživné krémy) - ráda nakupuji poživatelné (byť občas spíš nepoživatelné) věci v dm. A jelikož jsme měla 10% slevu, využila jsem to k vyzkoušení několika nových věcí. Hroznový cukr je dobrý a levný - 20 Kč za balíček. Čaj je skvělý, upíjím ho při psaní tohoto článku. Je to zajímavá variace na moji oblíbenou vanilkovou příchuť. Znalcům čaje se omlouvám, vím, že piju odpad. Kousky tyčinek ze sušeného ovoce jsou strašně dobré a uspokojí chuť na sladké, jen jsou bohužel poněkud drahé - kolem 40 kč. Zato tento sójový nápoj bylo sáhnutí vedle, raději zůstanu u jogurtových nápojů.






Our dog likes to watch the rain. XD
Náš pes rád pozoruje déšť z okna. XD


Yours truly
Vita 




11 comments:

  1. Wow, nádherné úlovky a krásný outfit! *_*
    Já už taky nejsem skoro schopná nakupovat v normálních obchodech a když, tak nikdy ne za plné ceny. Sekáč mě moc rozmazlil. :D (A až ho jednou zavřou, půjdu se střelit.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Až ho zavřou, najdeš si nový. :) (I když doufám, že ten váš nezavřou, díky němu mám svůj týdenní příděl závisti.)

      Delete
  2. I totally love this kind of posts when you write them! It's so interesting! I'm really surprised that you got so many beautiful shirts in a second hand. I've been sure for so many years that you can just get leftovers :D So nice. If I go to be an architect in Prague (XD) I'm gonna go thrift shopping:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. You totally should, we have sooo many amazing thrift stores! And inexpensive on top of that.
      Lol, I'm so bad at writing these posts though... In the end I deleted a whole paragraph about my exams and uni, and turned into a shopping update... I think I'll be able to write some normal life posts from Angers and Sumartin though. :)

      Delete
    2. Your comment made me want to go to Praha so bad :D I promise I'll send them my papers - for sure! It's just a question if they get me admitted :) But I'll be happy to learn some Czech if it happens. Just one more year and we will see. I can't wait for your university life posts from France :) For another student like me, these are really interesting:)

      Delete
    3. Yay! Would be so awesome! I can't wait to go get to France, hope I'll have the time and opportunity to really blog about it (it seems the internet is only available in the PC study room, I can't believe there's no wi-fi...)

      Delete
  3. ...asi se tam budu muset jít podívat. I když nebudou ty akce. I když teda kalhoty za 30kč.. to taky stojí za to ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A hlavně tam nechodí nikdo tak hubenej jako ty, takže ti to nikdo nevykoupí XD.

      Delete
  4. Teda... Povedlo se ti ulovit strašně pěkné věci. :) A ten outfit je perfektní. *_*

    ReplyDelete