2012/04/02

The Marines




I got this knit dress from my friend, because she somehow ended up with two of them. Yup, it’s a dress - very short and VERY tight. Therefore I don’t really have the confidence to wear it as a dress, so I immediately decided it was gonna be used as a top only. It could work as a longshirt as well, but I don’t have the confidence to wear skinny jeans or leggings, not to mention I hate leggings. I can only tolerate them when the girl’s butt isn’t showing and the outfit is amazing. 

Tyhle úpletové šaty jsme dostala od kamarádky, které se nějakým záhadným způsobem sešly dva identické kusy. Ano, jsou to šaty - a to velmi krátké a velmi obepínající. A já postrádám dostatek sebevědomí na to je nosit, tudíž jsem okamžitě usoudila, že budou přesunuty na pozici trička. Samozřejmě by se daly nosit i jako dlouhé tričko, ale já nemám dost odvahy ani na nošení upnutých džín a nenávidím legíny. Toleruji je jen na holkách, kterým neodhalují zadek a jejichž outfit je dech beroucí.

 (This is what flash does to my face... Sorry for looking like a shoddy statue at Madame Tussauds. / Tohle udělá blesk s mým obličejem... Omlouvám se, že vypadám jako odfláknutý exponát v muzeu voskových figurín.)



Anyway, it’s dark blue and pale grey stripes. If it doesn’t scream “sailor”, I don’t know what does. So I decided to be boring and predictable and go for it. Luckily I just repaired my lovely red belt (it was only 2 E because of the flaw and chemopren I repaired it in 10 seconds). I love the blazer - it gets wrinkled easily, but it makes a beautiful silhouette and it’s really airy.
 
Ale k věci - jsou tmavě modro-světle šedě pruhované. Pokud tohle nedrží obrovský transparent s nápisem „námořnické“, tak už nic. Pročež jsem se rozhodla být nudná a předvídatelná a přesně v tomto stylu se obléct. Naštěstí jsem právě spravila svůj dokonalý červený pásek (jen 2 E kvůli tomu poškození, a to nebylo nic, co by chemopren co bych nedokázala spravit za 10 sekund). Ten blazer miluji - sice se snadno nakrčí a zmuchlá, ale dělá krásnou siluetu a je velmi vzdušný.



Which reminds me - why do all the chain stores (Mango, damned H&M etc.) use ugly jersey fabrics to make blazers? I don’t want to go around in a pajama blazer! And I’m so not paying insane money for something that’s gonna have yucky lumps after three washings. I think that unless this crazy trend fades away, I have to stick to thrift stores.

Což mi připomíná - proč všechny řetězce s oblečením Mango, prokleté H&M atd.) používají ohavné úplety na šití blazerů? Nechci chodit po městě v něčem, co vypadá jako vršek od pyžama! A už vůbec nechci platit nehorázné sumy peněz za něco, na čem se po třech vypráních nejpozději udělají odporné slepené žmolky. Než tenhle příšerný trend pomine, asi budu muset chodit jen po sekáčích.


Dress/šaty: Reserved
Skirt/sukně: second hand
Belt/pásek: Colloseum (Dresden/Drážďany)
Blazer: Warehouse (second hand)
Necklace/náhrdelník: inherited from my granny/po babičce
Earrings/náušnice: gift from the earrings SWAP/dárek z nášnicového SWAPu
Handbag/kabelka: Parfois

Detail:


Yours truly
Vita

2 comments:

  1. Teda. Tady vypadáš jako nějaká profesorka. ^^ Stát vedle tebe, hned si připadám o několik let mladší (i když - dost lidí mě i za mladší považuje, ale to mi jen lichotí :D). ^_~

    ReplyDelete
  2. Však mě taky spolužáci uctivě pouštěli do dveří XD.

    ReplyDelete