2012/03/19

(Window) shopping leads to sewing

Have you seen the collared chiffon blouses at Zara? I quite liked the design, so I decided to put to good use the pale greyish blue-green chiffon I bought in Brighton on sale almost three years ago. It's going to be the base, and the embroidered chiffon I got either from my granny or my friend's grandma is going to be on the collar and a strip coming from the middle of the collar to the bottom hem, I might even add fake buttons - I'll decide once it's done.

Viděli jste ty šifonové halenky s límečky v Zaře? Mně se líbí, tak jsme se rozhodla zužitkovat šifon, který jsme si skoro před třemi lety pořídila ve slevě v Brightonu. Bude z něj základ halenky - přední a zadní díl. Ten bílý vyšívaný šifon jsem dostala buď od své nebo od kamarádčiny babičky, nejsem si úplně jistá - budě z něj límeček a takový proužek od středu límce kolmo ke spodnímu lemu, možná přidám i falešné zapínání na knoflíky, ještě uvidím...

 I got the cotton lace for 169 CZK/m at Mráz, the acetate lining was around 80 CZK/m, I think. I might use another lining I have at home, I'll decide later. I plan to make an A-line 6 pannel skirt.

Ta bavlněná krajka stála 169 Kč/m u Mráze, podšívka byla asi za 80 Kč za metr. Možná nakonec použiji jinou podšívku, rozhodnu se časem. Bude z ní áčková šestidílná sukně.
 

The white chiffon was a remnant on sale, so I got 20 cm for 12 CZK, which is insanely cheap. I'm simply going to roll the hem, add some embroidery/beads/lace something and make it into a cute, feminine scarf for the still cold spring and summer mornings.
The blue one was also a remnant (60 cm) for around 50 CZK (again, really cheap). I think it would make a cute flowy blouse/top, though I might use it as a bottom layer for something else, since it was as cheap as lining.

Bílý šifon byl zbytek - 20 cm za 12 Kč. Prostě jen založím okraje a přidám výšivku/korálky/krajku/něco a bude z toho roztomilá, ženská šálka na chladná jarní a letní rána.
Ten modrý byl také zbytek, 60 cm asi za 50 Kč. Myslím, že by z něj byla hezounká lehká blůzka nebo top, ale vzhledem k té ceně ho možná použiju jako spodní vrstvu něčeho jiného.  


As much as I love pastels, I can never resist this kind of purplish pink. I got 2 x 1 m for 50 CZK each. I have no idea what I'm gonna transform it into, but I just had to buy it.

I když miluji pastelové barvy, nikdy nedokáži odolat tomuto odstínu fialkově růžové. Vzala jsem dva metrové zbytky, každý za 50 Kč. Ještě netuším, co s tím provedu, ale musela jsem je koupit.
 

How about you? Have the spring collections inspired you to get creative?

A co vy? Našli jste v jarních kolekcích něco, co vás inspiruje k tvoření?

4 comments:

  1. Odstín u té poslední látky mám taky moc ráda. :)
    A co se týče tvorby - já mám inspiraci poslední dobou pořád, nehledě na roční období. :D Spíše mi schází jednou čas, podruhé peníze na materiál (a v obchodě, kam chodím na skvělé, ale levné látky, mají něco použitelného k mým nápadům jen jednou za čas XD). -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kampak chodíš?

      Mně nejvíc chybí čas... Ale letos budu mít poprvé po 2 letech skutečné letní prázdniny, kdy nebudu denně v laborce, tak snad budu mít čas na šití alespoň v létě.

      Delete
  2. Dneska jsem taky nakupovala :) Nalákal mě na článek v Metru Flex-Tex, takže jsem momentálně vlastníkem červené a černé organzy a pěti metrů černé krajky... Už se těším, až s tím něco provedu :D Moc se těším na tvou halenku :3 Miluju pudrové a pastelové barvy...

    ReplyDelete