2012/03/21

Sasa.com Review


I’ve been dying to try some Asian cosmetics for ages, but since I thought getting it was too troublesome, I limited my purchases to occasional BB cream steals from eBay. But gradually, I overcame my fear of the unknown and dived into research about various online shops shipping abroad. I think I looked at all the major, popular ones and in the end I decided Hong Kong based sasa.com was the one I was gonna try. 


Now, why did I pick sasa?
1) They have cosmetics from all over Asia - not just Japan or Korea.
2) Their prices are a bit more expensive than retail, but generally pretty low, compared to many shops and eBay sellers.
3) They have free shipping worldwide for all orders over 100 USD and approximately once in a few weeks free shipping for purchases over 29 USD.
4) The page is more or less easy to use once you get used to it.
5) The products they sell are 100% genuine.

Selection
As I said, the best thing is that they have tons and tons of things. Brands from all over Asia, products ranging from make-up to skin care to obscure things like toe cleaners. The brands range from expensive ones to cheap ones, form those you might never have heard of before to worldwide known names such as Clarins or Clinique.
Also, they seem to restock sold-out products pretty fast.

Prices
Of course, if you happen to go to Japan/Korea/Taiwan/Hong Kong on a regular basis, you can get it cheaper. But I generally felt the products aren’t extremely overpriced. Also, there are some cheaper brands with great products, so even if you pay the extra money above usual retail price, it’s still totally worth it. I think it’s definitely one of the cheaper shops.

Shipping
The shipping is pretty expensive (flat rate - from 18 USD up depending on the method), but if you wait until they have the free shipping campaign or spend over 100 USD, you don’t have to care about that. And I swear the shipping really is free. I wasn’t charged anything and they properly stated it in the receipt too. And you get a tracking number.

Webpage
It took me a while to get the system, but overall it’s very user-friendly. What’s pretty nice is that you can see other users’ reviews (though many of them aren’t in Eng) and rating of the product. Since some products have pretty negative reviews, I don’t think they’re censored. The only thing that made a bit annoyed was the page crashing down several times when I was trying to pay - it always makes me nervous. But I was only charged the money once, so it was OK.

Communication
They’re actually pretty communicative. I had no problems, but I got order confirmation, receipt, note about the items being shipped, and since my purchase was held by the customs, they sent me an e-mail asking me if I got my purchase already and that I could contact them if I didn’t (of course, since I knew where it was, I didn’t bother them). I signed up for newsletter and I get  e-mails like twice a week, since they have some events all the time - sales, free shipping, buy 2 get 1 free etc.

“Niceness”
Now, this is something you have to be aware of. They write the real price of the purchase (but I didn’t even try asking them to write lower value, so I just know they don’t do it by themselves), so if you live in a country where you pay tax for purchases from Hong Kong over a certain sum of money, you’re gonna have to pay it.
However, they provide receipt with detailed information (name of the product, volume/weight, price per piece, total price), which is very helpful when you have to deal with the customs.    
Don’t expect free samples. But if you write reviews for the products you bought, you might win a coupon for several bucks off for your next purchase.

Extras
There are styling tips and tutorials on sasa.com. Of course, they feature solely the products they’re selling, but it’s still nice. Especially since there are products we’ve never heard of here.

Shipping time and packaging
As you can see, the packaging was good. The cosmetics was packed tightly together and surrounded by polystyrene pieces in a sturdy paper box.
As for the shipping time, it took well over month to reach me, however sasa.com shipped it quickly - it took almost 2 weeks to leave from Hong Kong (maybe because of the Chinese New Year?) and then the Czech post office held it for a long time too. But you should be prepared the order might take longer time to reach you.





What did I get?
My total purchase cost 31.1 USD and I paid tax and fees equal to 17 USD. As you can see, unless your tax and fees are even more insane than ours, it’s cheaper than paying shipping.


NOYL Lower Eyelash Extension
(1 pair in the package + glue)
PITS (my own abbreviation for “price in the shop”): 2 USD
PWTF (“price with tax and fees”): 3,1 USD
I haven’t used it yet, and I actually plan to use it as an upper lash extension - it’s too big for bottom ones for me. It came with a glue I’m not gonna use, since it looks very suspicious. The lashes themselves look pretty nice, and I admit I got them mainly because the packaging was so cute. Also, I think they’re pretty cheap.
 



Kiss Me HEROINE MAKE Essence in BB Cream
(25 g tube)
Retails for: a bit above 1000 Yen (I guess)
PITS: 12,7 USD
PWTF:  19,6 USD
I simply wanted to try a Japanese BB cream and this one was inexpensive and cute. I haven’t worn it yet, because when I tried it on my hand, it seemed to be pretty dark and a bit sparkly, so I thought I’d wait until I get some tan.



 





Sasatinnie OIL BLOTTTING PAPER (Scent of Rose)
(160 pieces in the box)
PITS: 2,3 USD
PWTF: 3,6 USD
OK, this is gonna sound funny. I haven’t used blotting papers until I bought this. And I’m so happy I got these! I’ve actually been using them for about 3 weeks now and I love them. They really absorb the oil well, “matify” the make-up and smell almost like the Bulgarian rose oil I have. I’m totally stocking up next time I place an order.





Shills Miss Perfect Pores Hide
(20 ml in the tin)
PITS: 5,8 USD
PWTF: 9 USD
It sounds and looks a bit obscure, but it’s actually a base that’s supposed to come under your foundations. I haven’t tried Dr. Feelgood by Benefit, but this looks very similar, doesn’t it? I quite like it and I think I’d get it again, unless I find a better base (there are sooo many now - suddenly every brand makes them). I’m going to do a thorough review, because I can imagine half girls are gonna love it, half are gonna hate it. Oh, and the tin is lovely. I’d probably buy the tin even if it was empty.


 





Rosette Cleansing Paste (White Clay)
(120 g in the tube)
Retails for: 600 Yen
PITS: 5,7 USD
PWTF: 8,8 USD
I haven’t tried this yet - since it doesn’t really go well with my current routine. My ex was sweet and translated the instructions for me, but he said it didn’t actually say when you are supposed to use it, how often and what products you’re supposed to use it with. However, there’s a tutorial on how to use a very similar product form the same brand on sasa.com. I admit I got it mainly because I was curious about the brand and it was really cute.





Love Labo Moisturizing Bath Additive (Birch)
(25 g)
Retails for: 180 Yen
PITS: 2,6 USD
PWTF: 4 USD
I haven’t used this yet either. I got it mainly because the picture was cute (I know, I’m the shallowest person ever). And I quite liked a Japanese bath salt I used once before.


 
In general, I feel I can recommend sasa.com as a place to get Asian cosmetics. I was über happy with my purchase and I’m totally ordering something again once I either need something or miraculously win in a lottery.



Yours truly
Vita

Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet nějakou asijskou kosmetiku, ale jelikož mi přišlo, že dostat se k ní je moc složité, omezovala jsem svou zvědavost jen na občasné nákupy BB creamů na eBay. Postupně jsem se ale odhodlala vyzkoušet jeden z internetových obchodů, které posílají i do Evropy. Myslím, že jsem při rozhodování se nevynechala žádný z těch velkých, známějších obchodů a nakonec jsme se rozhodla vyzkoušet hongkongský sasa.com. 


Proč jsem se rozhodla právě pro sasa.com?
1) Prodávají kosmetiku od mnoha asijských značek, nejen japonskou či korejskou.
2) Jejich ceny jsou sice trochu vyšší než doporučené ceny pro maloobchodní prodej, ale obecně jsou celkem nízké - obzvláště ve srovnání s mnoha jinými obchody a některými prodejci na eBay.
3) Objednávky nad 100 USD mají poštovné zdarma a navíc mají každých několik týdnů akci, kdy je poštovné zdarma již při nákupu nad 29 USD.
4) Jakmile si na jejich web zvyknete, je poměrně snadné se v něm orientovat.
5) Zboží, které prodávají, je 100% autentické.

Výběr
Jak už jsme naznačila, nejlepší je, že mají spousty a spousty různých věcí. Značky z několika zemí Asie, cokoliv od make-upu až po pleťovou kosmetiku a obskurní věci jako čistidla na prsty u nohou. Značky, které prodávají, jsou jak drahé, tak velmi levné, v Evropě zcela neznámé (většina) i celosvětově populární (Claring, Clinique atd.).
Vyprodané zboží doplňují v mnoha případech velmi rychle.

Ceny
Samozřejmě, pokud pravidelně létáte do Japonska/Koreje/Hong Kongu/ na Taiwan, koupíte si to mnohem levněji. Ale obecně mi přišlo, že ty výrobky nejsou předražené. Navíc vedou některé levné značky, které jsou ale velmi kvalitní - takže i když zaplatíte víc, než byste platili v kamenném obchodě, pořád je to celkem výhodné. A mezi internetovými obchody je sasa.com určitě mezi těmi levnějšími.

Poštovné
Poštovné je dost drahé - jakýkoliv nákup pod 100 USD je zaslán za jednotné poštovné od 18 USD (dle způsobu). Ale pokud si počkáte na jednu z akcí, budete mít poštovné zdarma již při nákupu nad 29 USD, což je super. A skutečně to poštovné zdarma je - nic mi nenaúčtovali a do faktury napsali, že poštovné je zdarma (což velmi pomůže při dohadování se s poštou). A dostanete sledovací číslo zásilky.

Webové stránky
Chvíli mi trval ose zorientovat, ale myslím, že jsou uživatelsky velmi příjemné. U mnoha produktů si můžete přečíst recenze holek, které již danou věc vyzkoušely a hodnocení výrobku pomocí hvězdiček. Jelikož některé věci mají značně negativní recenze, myslím, že nejsou nijak cenzurované - bohužel je ale nadpoloviční část napsaná v jiném jazyce, než angličtině. Jediné, co mě otrávilo, bylo, že stránka několikrát spadla, když jsme se pokoušela zaplatit - asi byla přetížená. Ale pay pal mi strhl platbu jen jednou, takže s tím nakonec nebyl žádný problém.  
 
Komunikace
Jsou celkem dost komunikativní. Neřešila jsem s nimi žádné problémy, ale dostala jsem potvrzení objednávky, fakturu, oznámení o odeslání zásilky, a jelikož byl můj balíček dlouho u pánů celníků, dokonce mi poslali e-mail, jestli jsem už zásilku dostala a že jestli ne, můžu se na ně obrátit (jelikož jsem věděla, kdo přesně má zdržení na svědomí, tak jsme je pochopitelně neotravovala). Také jsem se upsala na zasílání novinek a dostávám od nich maily tak dvakrát týdně, jelikož se pořád něco děje - akce, slevy, apod.

Vstřícnost
Poměrně důležitá informace je, že na zásilku napíší skutečnou cenu - je tedy pravda, že jsme se neptala, jestli by byli ochotní napsat nižší, ale je dobré vědět, že sami od sebe tam napíší pravdu. Takže pokud přesáhnete šibeniční limit 22 Eur, budete platit všechny poplatky s tím spojené. Naštěstí ale posílají fakturu se všemi možnými detaily - přesný název produktu, objem/hmotnost, cena za kus, počet kusů, celková cena, cena poštovného apod., což je skvělé když musíte dokládat všechno možné, aby vám balíček konečně vydali.
Neočekávejte vzorky zdarma (možná při dražším nákupu?), ale pokud napíšete recenzi na něco, co jste si koupili, můžete vyhrát slevový poukaz.

Něco navíc
Na webu mají návody a tipy na make-up, účesy, péči o pleť apod. Pochopitelně slečna předvádí výhradně to, co prodávají, ale pořád je to dobrý nápad a je to nápomocné nám, co u spousta věcí ani nevíme, že se vyrábí.

Putování zásilky a její ochránění před nepříznivými vlivy
Jak vidíte, zabalené to bylo velmi pečlivě. Všechna kosmetika byla zabalená u sebe a daná do krabice vyplněné polystyrenem, samotný karton je celkem pevný, takže balíček dorazil zcela bez úhony.
Co se týče, času, trvalo víc než měsíc, než jsme balíček dostala - což ale nebyla chyba prodejce, ten balíček odeslal rychle. Skoro dva týdny trvalo, než odletěl z Hong Kongu (možná kvůli čínskému Novému roku?) a dva týdny si s ním hráli celníci a pošťáci tady. Je dobré se připravit na to, že ale můžete na balíček chvíli čekat.




A co jsme si koupila?
Můj nákup stál 31,1 USD při kurzu skoro 20 Kč = 1 USD. DPH a poplatky vyšly dohromady na 340 Kč. Jak vidíte, pořád se mi to vyplatilo výrazně víc, než platit poštovné.



NOYL Lower Eyelash Extension
(v balení je 1 pár a lepidlo)
CVO (moje zkratka pro „cena v obchodě“): 2 USD (40 Kč)
CDP („cena s daní a poplatky“): 62 Kč
Ještě jsem je nepoužila a až se k tomu jednou dokopu, plánuji je spíš zkusit na horní víčka, protože na dolní mi připadají moc výrazné. Je u nich i lepidlo, které rozhodně použít neplánuji, protože vypadá hodně podezřele. Ty řasy samotné vypadají hezky a přiznám se, že jsem si je koupila hlavně proto, že měly roztomilý obal. Také byly poměrně levné.
 




Kiss Me HEROINE MAKE Essence in BB Cream
(v tubě je 25 g)
DC (“doporučená cena”): něco málo přes 1000 Yenů
CVO: 12,7 USD (256 Kč)
CDP: 392 Kč
Chtěla jsem vyzkoušet japonský BB cream a tento nebyl nijak zvlášť drahý a líbil se mi. Ještě jsme ho nezkoušela, protože jsme si kousíček rozetřela na hřbet ruky a přišlo mi, že je poměrně tmavý a třpytivý, takže jsme si řekla, že počkám, až se  trochu opálím.



 





Sasatinnie OIL BLOTTTING PAPER (Scent of Rose)
(v krabičce je 160 kusů)
CVO: 2,3 USD (46 Kč)
CDP: 72 Kč
Bude to znít zvláštně, ale až dosud jsem tyto, ehm, odmašťovací papírky nepoužívala. Ale teď jsem ráda, že jsme si tyhle koupila - skutečně dobře absorbují mastnotu, zmatňují make-up a voní skoro jako můj růžový olej z Bulharska. Při příště objednávce si je stoprocentně objednám znovu.





Shills Miss Perfect Pores Hide
(v krabičce je 20 ml)
CVO: 5,8 USD (116 Kč)
CDP: 180 Kč
Název zní trochu prapodivně a na první pohled to taktéž vypadá podivuhodně, ale jedná se o obyčejnou podkladovou bázi pod make-up. Zatím jsme nikdy nezkoušela Dr. Feelgood od Benefitu, ale mám dojem, že tohle bude podobné (jenom o 80% levnější). Celkem mi vyhovuje, dokonce si myslím, že až mi dojde, objednám si ji znovu, pokud do té doby nenajdu žádnou lepší (momentálně je dělá každá druhá značka, takže výběr je až příliš velký). Určitě na ní udělám podrobnou recenzi, protože mám dojem, že to bude produkt který půlka uživatelek miluje a druhá nenávidí. A ty krabička je roztomilá. Možná bych si ji koupila, i kdyby byla prázdná.



 






Rosette Cleansing Paste (White Clay)
(v tubě je 120 g)
DC: 600 Yenů
CVO: 5,7 USD (114 Kč)
CDP: 176 Kč
Ještě jsme ji nezkoušela, jelikož mi momentálně nezapadá do mého opečovávacího rituálu. Můj bývalý přítel byl tak hodný přeložil mi návod na použití, ale chybí v něm, s jakými produkty by se to mělo kombinovat, jak často to používat a kdy. Na webu sasa je ale video návod na použití jiné pasty ze stejné řady. A opět se přiznám, že jsem si ji koupila hlavně proto, že vypadala roztomile.





Love Labo Moisturizing Bath Additive (Birch)
(25 g)
DC: 180 Yenů
CVO: 2,6 USD (52 Kč)
CDP: 80 Kč
Tu jsme také ještě nepoužila a koupila jsem si ji… protože byla roztomilá T___T (jsem nejpovrchnější člověk na světě). A taky mě zaujala jedna jiná koupelová sůl z Japonska, kterou jsme zkusila.


 
Sečteno a podtrženo - myslím, že můžu sasa.com s klidným svědomím doporučit jako jedno z nejlepších míst, kde můžete sehnat asijskou kosmetiku. Já sama si od nich určitě budu objednávat znovu, až tedy budu něco nutně potřebovat nebo zázrakem vyhraji v loterii.


S láskou
Víta

No comments:

Post a Comment