2012/03/05

Decoupaged Nails Tutorial



So, here’s the promised tutorial for making decoupaged nails. The technique is supposed to substitute the overpriced decals you can get at Sephora or online. I really like the look and I think I’ll be doing it like every month at least. I admit it takes twice as long as the usual nail routine, but it stays pretty for a week - that’s worth some extra effort and time.

1) Cut the shapes of your nails from paper. Keep them longer than your nails usually are though, in case you decide to grown your nails longer. It’s easy to cut the napkin off your nail if it’s too long.



2) Use these to cut the pieces from a napkin. Pick places with delicate pattern - your nails are pretty small, so tiny prints work best. Don’t forget you have a right and a left hand, lol.




3) Paint your nails with a base coat, if you use it, or apply one layer of white nail polish. It can be shiny or matte, just don’t use one with glitters. Let it dry really well.



4) Remove the 2 bottom two layers of napkin from the shapes you cut out.
5) Paint a nail with a reasonable layer of clear nail polish and position the piece of napkin right to fit well. Don’t worry, it gets soaked in the polish and you can slide it around your nail easily, it doesn’t get glued immediately.
6) Once the position is right, let it dry a tiny bit and then cut out everything that’s too long or too wide. During the first phases of drying, press the napkin if it seems to be bulging or detaching or generally misbehaving.



7) Repeat with all the remaining nails.
8) Add one or two more coats of clear polish after the previous one dries.



As I said, it stays on for a week, looking as pretty as the first day. But you really have to be thorough when gluing the napkin on. As your nails grow, if you don’t glue it properly, the napkin will start to peel off.




Taking it off:
As easy as your average nail polish. We didn’t use any glue, so taking it off is super easy.

So, what do you think? Is this gonna be the next big trend? :D

Yours truly
Vita

Česká verze
Zde je slibovaný návod na nadecoupageované nehty. Tato, ehm, technika slouží k tomu, aby nahradila předražené obtisky ze Sephory nebo internetových obchodů. Mně se to líbí a předpokládám, že podobnou manikúru spáchám alespoň jednou měsíčně. Uznávám, že to trvá dvakrát tak dlouho co obyčejné lakování, ale nehty vydrží pěkné týden - to za nějakou námahu a čas navíc stojí.

1) Vystřihněte z papíru tvary svých nehtů, ale udělejte je trochu delší, než vaše nehty jsou - kdybyste se někdy rozhodli si je nechat narůst delší. Přesahující ubrousek z nehtů pak snadno odstřihnete.



2) Použijte je jako šablony pro vystříhání tvarů z ubrousků. vybírejte si místa s jemnějším vzorkem - jelikož jsou nehty přeci jen dost malé plochy, vypadají drobné potisky lépe. A nezapomeňte, že máte odlišnou pravou a levou ruku. XD.




3) Nalakujte si nehty podkladovým lakem, pokud ho používáte, a jednou vrstvou bílého laku. Je jedno, jestli je perleťový nebo matný, ale nepoužívejte žádný se třpytkami. Nechte ho skutečně dobře zaschnout.



4) Odstraňte spodní dvě vrstvy ubrousku.
5) Naneste na nehet přiměřené množství bezbarvého laku a vhodně umístěte a přitiskněte ubrousek. Nebojte se, nasákne lakem a půjde s ním nějakou dobu šoupat - nepřilepí se okamžitě.
6) Jakmile jej naaranžujete správně, nechte nehet trochu zaschnout a potom odstřihněte vše, co někde přečnívá. Během prvních chvil schnutí také uhlazujte jakékoliv vznikající nerovnosti.



7) Opakujte i s ostatními nehty. Připadám si trochu jako idiot, že tenhle krok vůbec píšu.
8) Po zaschnutí naneste ještě další jednu až dvě vrstvy bezbarvého laku.



Jak jsem již zmínila, vydrží to na nehtech týden ve stejném stavu jako první den. Ale musíte být skutečně pečlivé při lepení - jak vám nehty odrůstají, špatně přilepený ubrousek by se mohl začít odchlipovat.




Odlakovávání:
Je stejně snadné jako odlakovávání normálního laku. Nepoužili jsme žádné lepidlo, takže to jde dolů velmi snadno.

Tak co myslíte? Odstartuje to nový trend v nehtových salónech? :D

S láskou
Víta
 

4 comments:

  1. Výborný tutorial, děkuju :) Určitě to taky zkusím, až seženu nějaký pěkný ubrousek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, určitě to zkus a dej mi vědět, jak to dopadlo :)

      Delete
  2. Taky mě to už napadlo, ale nikdy jsem to neuvedla v praxi. Nejsem tak odvážná, nosím buď nehty čisté, nebo s bílými obtisky.
    Moc se ti to povedlo a vypadá to vážně krásně. Já bych to tak dobře určitě nesvedla. Je to parádní. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, ale určitě bys to zvládla ;)

      Delete