2012/02/06

Looking like a highschooler again?



 
This is what I wore to a family gathering. I’m in love with the skirt, it’s quite probably my favourite skirt out of all the skirts I’ve designed and sewn so far. It’s inspired by pre-fall or a/w collections from 2010, can’t remember which one. Several designers had skirts made from black lace, with golden lining. The coolest thing is that the lace comes from my grandma’s old dress and the lining and waistband is made from a slip that was in my friend’s grandma’s fabric stock (she used to be a seamstress and was so awesomely nice as to ask me to take her sewing supplies as I was the only person she knew, who could sew). So, it’s all repurposed fabrics. The belt, as you might have already guessed, is made from a satin ribbon, cut-out lace pieces and beads. The blouse is a treasure found in a local second hand store, it’s kinda pricey, for an average second hand I mean, but Romeo and Juliet Couture is not the cheapest brand out there, so getting this for 200 CZK was pretty nice. I made several beaded headbands, I think they look pretty nice, but the bead string tends to fall off all the time, I should get stronger glue or something.
Ah, and as for the title - since some of my relatives haven’t seen me for a long time, they weren’t sure how old I was. But they thought I still hadn’t graduated from high school, though I’ll actually be graduating from my BA major next year, lol.

Tohle jsem si vzala na rodinou sešlost. Tuhle sukni miluji, je to pravděpodobně moje nejoblíbenější sukně ze všech, které jsme si kdy navrhla a ušila. Je inspirovaná sukněmi, které se objevily v pre-fall nebo a/w 2010 kolekcích, nemohu si vzpomenout, která z těch dvou. Několik návrhářů přišlo se sukněmi z černé krajky se zlatavou podšívkou. Nejlepší na té sukni ovšem je, že je ušitá z babiččiných starých šatů a podšívka je ze spodničky, kterou jsem našla mezi látkami od kamarádčiny babičky (byla švadlena a byla tak neuvěřitelně hodná, že když přestala šít, věnovala mi svoje šicí potřeby). Takže to jsou všechno znovu využité látky, které by jinak třeba, co já vím, putovaly do popelnice. Pásek, jak jste už asi uhodli, sestává ze saténové stuhy s našitými vystřiženými kousky krajky a korálky. Blůzku i čelenku si asi pamatujete z minulého blogu.
A, co se týče názvu článku, někteří příbuzní, kteří mě neviděli delší dobu zapomněli, kolik mi je a mysleli si, že jsem ještě neodmaturovala - přitom příští rok dokončím bakaláře, lol.


Skirt/Sukně: Handmade by me
Blouse/Halenka: Romeo and Juliet Couture, second hand store Babinec
Belt/Pásek: Handmade by me
Bracelet/Náramek: Handmade by me
Headband/Čelenka: Handmade by me
Brooch/Brož: Gift/Dárek
Handbag/Kabelka: Inherited from my grandma/Po babičce
Coat/Kabát: F&F
Hat/Klobouk: Stolen from my mum/Ukradený mamce
Brooch on the hat/Brož na klobouku: Handmade by me


Detail:








Even though I tried to do natural make-up, I didn’t think it would be natural as in “invisible in photos”. Not to mention I don’t really look that good… At least you can have a laugh, right?

Sice jsem se snažila o přirozený make-up, ale na té fotce to vypadá, že nemám žádný… krom toho, že na ní nevypadám zrovna inteligentně… Alespoň se pobavíte, že.
 


What was in my purse?
 I've noticed people complaining that bloggers always arrange their handbag to look cool before doing "what's in my purse" photos. So I decided to take genuine photos of what I carry, in case I don't forget about it.
Wallet (Gate), cellphone in an off-brand pouch, glasses in an off-brand pouch from Italy, Rouge Volupté in shade 13 by YSL, folded molecular biology (cell cycle control) notes I didn't study on my way anyway... But if my profs see this: I did study them afterwards, I swear!

Všimla jsem si, že lidé často nadávají, že bloggeři svoje kabelky aranžují před tím, než nafotí "co nosím v kabelce". Tak jsem si řekla, že budu fotit, pokud tedy nezapomenu, co skutečně nosím v kabelce každý den.
Peněženka (Gate), telefon v neznačkovém pouzdře, brýle v pouzdře z Itálie, Rouge Volupté, odstín 13 od YSL, složené poznámky z molekulární biologie (kontorla buněčného cyklu), které jsem ovšem na cestě nečetla. Pokud se náhodou na tento článek proklikají moji přednášející, tak bych jim jen ráda řekla, že doma jsem to poctivě nastudovala.

4 comments:

  1. Ta sukně je opravdu moc pěkná. :)
    A ten klobouk úžasný. ^^

    ReplyDelete
  2. Vypadáš jako dáma z první republiky, nádhera! A hrozně se mi líbí tvoje skríň :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju :) Za skříň vděčím tatínkovi, strávil lepením tapet několik víkendů... ^^:

      Delete