2012/02/12

Armani Inspired



I'm obviously an idiot - this was supposed to appear tomorrow, but somehow I messed up the settings, so you can see it a bit early. Anyway, next article will hopefully appear on Wednesday, as it should.

I really liked this dress from Armani‘s spring 2012 collection, so I tried to create a look that would be wearable on the street yet have the:

1) Contrast of black and white
2) Giant black brooch
3) Two very light layers.
 
(www.elle.com)
 
I’m really happy with the brooch - it’s made from scraps of black leather with felt and thick PES fabric used as backing. I also put wires inside the petals so that they can be bent easily and stay the way you arrange them. I’ll prepare a tutorial for it too.
 
On the other hand, I’m not so crazy about the dress - it’s a two-layered, bell shaped one piece First, I made it in a hurry, while studying for an exam. Second, I wanted to keep the original silhouette - flowy right from the top. But that’s something that looks really, really unflattering on my more or less hourglass figure. Without a belt or something to accentuate the waist, it looks like a hospital night gown, really. So in the end I think I’ll have to wear it only with belts and other layers, thus going pretty far from the original concept. I originally planned to make a tutorial and post the pattern I drafted, but it’s most probably not worth it… Well, if you want it, let me know…


Anyway, we decided to make a “photoshoot” featuring the dress and brooch with Asinx. She had some great ideas for the photos, but my modeling abilities, at least that day, certainly weren’t on par with her photographing abilities. And the longer I look at my profile, the more I guess my nose is way too… chiselled to be used in full-profile pictures? And for fun, we made a picture for me to brag about the most expensive text book I’ve ever bought - Snustad/Simmons’s Genetics. But the book is lovely (and I got a free bookmark with peas photogrpahy, how sweet is that - and both the book and the bookmark for the price of 2 Chanel lipsticks, basically).





 



So, what do you guys think?

You can find Asinx’s photos here and here, definitely check her out!

Yours truly
Vita
Česká verze


Jsem pitomá a špatně jsem nastavila článek, takže ho vidíte o den dřív. Příští se snad objeví ve středu, podle plánu.
 
Velmi se mi líbily tyto šaty z Armaniho kolekce pro jaro 2012, tudíž jsem se pokusila stvořit model, který by byl nositelný na Pražských ulicích (a který by schytával jen přiměřené množství divných pohledů) a přitom stále měl:

1) Kontrast černé a bílé
2) Obrovskou černou brož
3) Dvě vrstvy lehké látky.

 
(www.elle.com)

Jsem naprosto spokojená s tím, jak vyšla brož - vyrobila jsem ji ze zbytků černé kůže a jako spodní vrstvu a mechanickou podporu použila filc a pevný PES. Do lístků jsem vlepila dráty, aby bylo možné jednotlivé lístky individuálně ohýbat a aby držely tvar, do nějž je uspořádám. Plánuji na výrobu brože udělat návod.

 
Na druhou stranu jsem poněkud zklamaná z těch šatů - jsou dvouvrstvé a áčkovité. Jednak jsme je ušila ve spěchu, zatímco jsem se učila na zkoušku. takže jsou odporně odfláknuté. Za druhé jsme se snažila udržet pokud možno původní tvar, který si již odshora rozšiřuje. Jenomže to je přesně ta silueta, která na mé postavě více méně typu přesýpacích hodin vypadá, jako bych utekla z lůžkového oddělení v Motole. Takže mi nezbývá nic jiného, než zničit tu původní siluetu a zvýraznit pak páskem případně vrstvením tomu dát nějaký přijatelný tvar. Původně jsem plánovala uploadnout střih a udělat návod, ale nejsem si jistá, že to za to stojí… Co myslíte?


S Asinx jsme se rozhodly nafotit šaty a brož. Měla několik skutečně dobrých nápadů, ale moje modelovací schopnosti, alespoň ten den, se jejím fotografickým rozhodně nevyrovnaly… A čím déle se dívám na svůj profil, tím víc mi přijde, že je můj nos na záběry z profilu moc výrazný…? A z legrace jsme přidali fotku, kde se chlubím nejdražší učebnicí, kterou vlastním - Snustadovu/Simmonsovu Genetiku. Je ovšem perfektní. (A dostala jsem k ní zdarma záložku s hráškem, není to roztomilé? A navíc oboje za cenu dvou rtěnek od Chanelu…)





 



Co na fotky (a šaty s broží) říkáte?

Další fotky od Asinx můžete najít zde a zde, určitě se podívejte!

S láskou
Vita

7 comments:

  1. Fotky jsou moc pěkné! Líbí se mi hlavně první, pátá a šestá. ^^
    Kombinace černé a bílé nikdy neomrzí a ta brož je fantastická, určitě udělej návod! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju, návod na brož určitě bude (v březnu, nejspíš) <3

      Delete
  2. Páni, ty fotky se velmi povedly! :) Jen škoda, že není fotka celé postavy... Květina je opravdu parádní, na návod se těším!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc díky... Celá postava není vyfocená, ehm, proto, že jsem nestihla udělat spodní lemy šatů ^^;

      Delete
  3. Brož se mi líbí, kombinaci černé s bílou mám taky ráda a i když se to nebylo v otázce, ten pásek je úžasný. ^^ Kde jsi ho sehnala? nebo jsi ho vyrobila? ^^ Máš totiž vážně talent. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aw, moc děkuju <3. Pásek je z H&M z Berlína, kupovala jsem ho tam loni nebo předloni.

      Delete
  4. Vyřiď tý holce že ty fotky mohly být lepší a že se měla snažit víc, jo? Že modelka na tom žádnou vinu nemá :D

    ReplyDelete