2012/01/09

Filigree Floral Ivory



I desperately needed to get a diary already. Originally, I wanted to order one through eBay (you know, the cute Korean ones?), but they were rather expensive and I was worried they might arrive at the end of January or so. In the end, I decided to go for a paperblanks' diary, because their designs are both very lovely and elegant, so I don't feel silly when I take it out somewhere. I bought the midi week-at-a-time one in "Filigree Floral Ivory". The black one was sold out, but the ivory one is really nice too. I paid 360 CZK (I have 10% student discount).
Už jsem zoufale potřebovala nový diář. Původně jsem si chtěla přes eBay koupit nějaký roztomilý z Koreje (viděli jste je tam?), ale byly celkem drahé a bála jsem se, že dorazí až na konci ledna, což je trochu pozdě. Nakonec jsem se tedy rozhodla pro diář od paperblanks, protože jejich obaly jsou i sladké i elegantní, takže se nemusím cítit trapně, když ho vyndám na veřejnosti. Koupila jsem si midi formát, kdy je na jedné dvojstraně jeden týden, design se jmenuje "Filigree Floral Ivory". Černý byl vyprodaný, ale béžový je také moc hezký. Stál 360 Kč (mám 10% studentskou slevu).

 It came with a small address book, which is quite handy. It can be used separately, or as it was originally meant, partly inserted inside the pocket in the back.
Je u něj i malý adresář, což je velmi praktické. Dá se nosit samostatně, nebo tak, jak jsem jej dostala, zaháknutý za kapsičku.
 The pocket/Kapsička:
 The week-at-a-time is so-so, I tend to write down quite a lot of things, from study and work related things to meet-ups to blog posts and even to beauty routine. I'm sorry the photo isn't very clear, but you have a column of hours for each day, and two lines per hour. I write the blog post names inside the square columns at the top, they indicate the phase of the month. Then they have the usual stuff like time difference, national holidays, dialling codes and monthly planner, which is awesome for depressing oneself with his or her exam plan.
Formát jednoho týdne na jednu dvojstranu celkem ujde, já si zapisuji skoro všechno - přes učení se a práci až po schůzky a články na blog či dokonce kosmetické procedury. Omlouvám se, že je fotka rozostřená, ale měla by ukazovat, že na každý den máte sloupec s hodinami a na každou hodinu připadají dva řádky. Do horních obdélníků si zapisuji jména článků pro konkrétní dny, oni v nich mají jen fáze měsíce. Pak jsou tam samozřejmě obvyklé věci, jako časová pásma, národní svátky, předvolby a měsíční plán, což je skvělé, když chcete mít depresivní přehled o zkouškách, co vás čekají.
 It's actually quite heavy, I guess between 300 and 400 g.
Je docela těžký, hádám mezi 300 a 400 g.
 At the back, there stands:
"With a timeless elegance, the muted beauty of this floral design brings to mind the stylish refinement of a nineteenth-century drawing room."
I wonder what would a lady reminiscent of the elegant nineteenth century wear in her handbag together with the diary...
Na zadní straně je napsáno:
"Jemný květinový vzor evokuje s nadčasovou elegancí připomínku salónku z 19. století."
Jak by asi vypadala kabelka nadčasově elegantní ženy evokující 19. století... 
Scarf/Šála: Inherited/Zděděná, Handbag/Kabelka: second hand shop Textile House, Diary/Diář: paperblanks, Address book + note book + chest/Adresář + sešítek na poznámky + kufřík: tricoastaldesign, EDP: Rose Ispahan (Yves Rocher?), Lipstick: YSL - Rouge Volupté 13, Pen/Pero: ?

1 comment: