2012/10/12

DIY Tutorial: Liz Lisa Inspired Hairpins




OK, let me go a bit off-topic at the very beginning, because it's more likely that you will actually read it now than if I put it at the end of the post. Even though I mostly managed to post three times a week, right now I'm entering an extremely stressful and hectic part of undergraduate's life and frankly, I have no idea how long it will last. I don't want to go into specific details, because I'd die of embarassement if things didn't work out the way I want them to - but I might share if I succeed. Anyway, unfortunately my future depends on my academic performance in the upcoming months and not on what I wore and what ugly facial expressions I managed to make and how bad my hair looked that particular day. And I believe you're a very nice group of compassionate readers who have tons of other hobbies apart from reading my blog anyway, so you might not mind that much if I post just Monday and Friday for the next few weeks or months. Thanks! <3

Hned na začátku lehce odbočím - protože teď pravděpodobně ještě věnujete mým žvástům pozornost. Ačkoliv jsem téměř po celou dobu zatím zvládala přidávat články třikrát týdně, momentálně jsem se ocitla ve velmi hektickém a stresujícím období studentského života a netuším, jak dlouho to bude trvat. Nechci zabíhat do detailů, protože bych se propadla hanbou, kdyby věci nevyšly tak, jak chci, aby vyšly. Ale pokud vše dopadne dobře, tak se třeba podělím o dojmy. Pointa sdělení tedy je, že bohužel momentálně má budoucnost visí na mém akademickém výkonu a ne na tom, co jsem si oblékla, jak jsme se u toho šklebila a jak divně se moje vlasy ten který den poskládaly. A jelikož věřím, že jste skupina soucitných čtenářů se spoustou skvělých koníčků (zábavnějších než čtení mého blogu), doufám, že pochopíte, když teď budu nucena přidávat články jen v pondělí a v pátek po několik následujících týdnů až měsíců. Děkuji <3

And now off to the more exciting part of this post! If you're somewhat familiar with Japanese street fashion, I bet you've heard of the casual himegyaru brand called Liz Lisa. If not, I'll sum it up for you: It makes really cute, girly clothes kind of out of my spending comfort zone. I certainly wouldn't pay 3000 yen for three hairpins. Especially not if they're not that difficult to DIY. You can see my inspiration on the two pics below, taken from the official Liz Lisa website:  

A teď se můžeme vrhnout na tu zajímavější část článku. Pokud jste se již někdy setkali s japonskou módou, nejspíš jste také slyšeli o casual himegyaru značce Liz Lisa. Pokud ne, zde je velmi krátké shrnutí: dělají roztomilé, dívčí věci značně mimo cenové rozpětí, v němž jsem ochotná nakupovat. Rozhodně bych nezaplatila 3000 yenů za pinetky do vlasů,a už vůbec ne když si je mohu snadno vyrobit sama. Moji inspiraci uvidíte na následujících 2 fotkách z ofociálního webu Liz Lisy:

 
You'll need a bunch of hairpins, thin wire, pincers, ribbon bow, pearls, eye pins, jump rings, charms, beads, ribbons, glue, rhinestone chain. First, secure the thread around the hairpin's loop-ish end.

Budete potřebovat pinetky, tenký drát, štípačky, mašličky, perličky, ketlovací jehly, kroužky, přívěsky, korálky, stuhy, lepidlo, řetízek. Nejprve zajistěte drát kolem ohnutého konce pinetky.


Prepare a bow with a jump ring decorated with charms, beads etc.

Připravte si mašličku s kroužkem ozdobeným perličkami a přívěsky.
 

With the wire, connect it to the hairpin. It's like sewing without a needle.

Pomocí drátu připevněte mašličku k pinetce. Je to jako šití bez jehly.
 

Then use the wire to put a piece of rhinestone chain. Basically, just wind the wire around both the chain and the hairpin's upper side.

Pak drátkem připevněte řetízek - jen omotávejte zároveň řetízek a horní půlku pinetky.
 

You can also use beads - pull the wire through the bead, turn around the hairpin, add another bead etc.

Také můžete použít korálky - provlékněte drát korálkem, obtočte kolem pinetky a přidejte další korálek.


Or combine the above mentioned technique with glueing on a piece of ribbon.

Nebo zkombinujte výše uvedenou techniku s nalepením kusu stuhy.  


Done:





Yours truly
Vita

13 comments:

  1. Chci alespoň 1% tvojí šikovnosti! Tohle je vážně nádherné...

    A držím palce, ať ti ve studiu vše vychází, jak chceš. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naprosto souhlasím se Saki - jsi mimořádně šikovná a vypadá to rozkošně!

      Delete
    2. Děkuju vám oběma, ale přísahám, že na to není zapotřebí absolutně žádný zvláštní talent :)

      Delete
  2. Hodně štěstí!

    A ty sponečky jsou skvělé, sama na to obvykle nemám trpělivost, a když už, tak se mi to nikdy nezdá dost dobré. :D

    ReplyDelete
  3. beautiful hairpins! it's so great that you can diy them as the Liz Lisa ones seem quite expensive! :) they look great!

    metallicpaws.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Krásné a jednoduché :) Víc se mi líbí složitější věci, jako Tvoje návody na šití různých kousků oblečení, doplňků atd., ale nemám ani šicí stroj a takovéhle maličkosti jsou tak hezké :#) Máš krásný blog, osobitý styl a super nápady :)

    http://www.fashionpicnicblog.blogspot.cz/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju :)

      Jinak spousta věcí se dá ušít i v ruce, ale je to peklo :/. Do stroje se určitě investovat vyplatí (navíc se blíží Vánoce), ani nemusí být nový - stroj, na kterém obvykle šiju, je stejně starý jako já. :)

      Delete
  5. These are really pretty! This looks like something I can try~

    However, I might take a shortcut and just attach little flatback pearls with E6000 instead of threading pearl beads with wire ><. I don't know if you have some already, but E6000 is the absolute best adhesive for taking shortcuts ^^. Once its dry, nothing will ever remove it x)

    Thanks for posting this! I never would have thought of something like this!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! And thanks for telling me about the glue, I had no idea! Mine is definitely not that strong >.>

      Delete