2012/09/26

Review: Hot Pink Super + BB Cream (Skin79)




Now that you know what's inside this suspiciously looking nude paste, I'd like to add my two cents to the internet review pool. I'd had the sample size (5 ml I think) for about 1,5 years, using it from time to time. And today, with the last application of the BB cream, I can finally write the review. I'd worn it during the whole year, with and without primers and concealers.

When it comes out of the tube, it's a nude, slightly ocre-ish tone. Doesn't really have peachy or pinky undertones and it looks a little ashy right after application, but first, your normal skin color is still quite a bit visible through it and second, you can correct that with a powder, blush, shading powder etc.

Normally, I'd use about 1/3 to 1/2 of the amount you can see on my hand - but I decided to show you what it does without primer or concealer, so I used a bit more for extra coverage in the areas that needed it.


I never realized I was this unsightly without make-up, lol. Seriously, I've never thought I'd win Miss Czech Republic, but I considered myself at least averagely pretty. Oh well, I still think it's the absence of bangs, my crappy self-timing skills and crappy light. Or it might be that I usually don't wear glasses when I look in the mirror. Anyway, here's a painful document of my real life self with just my array of moisturizers on. At least I don't have to fear the paparazzi after publishing this hideosity by myself. XD. 
You can see that my skin isn't at its best (exams -> blemishes) and there's redness around my nose. I'm still a young  whelp, so I don't really have wrinkles, apart from the normal bunch on bottom eyelids (I checked and even toddlers have them) and one tiny line in the middle of my forehead.


Here's me looking equally appaling after applying the Stay Don't Stray eye shadow and concealer primer (Benefit).


See how much happier I am here? That's with the BB cream on. It doesn't have much coverage, which is why I usually conceal my dark circles and blemishes before putting it on, but I wanted to show you what it can do by itself. It certainly reduced the appearence of redness around my nose and made the blemishes less noticeable. It didn't really conceal the already almost unnoticeable wrinkles, but it also didn't emphasize any imperfections I'd already had. Depending on how dry your skin is, it can make flaky dry skin more noticeable, just like other foundations. I recommend you to moisturize like mad, exfoliate every now and then and generally do your skincare properly. Even the BB cream can't do wonders. Anyway, it certainly makes the skin appear smoother and more radiant from slight distance. It's a bit worse close-up




And this is me a sweep of blush (Kiko), a stroke of shading powder (Canmake), 7 eye shadow colors (Sephora and Max Factor), white shadow applied to nose and cupid's bow (Sephora), eyebrow shadows (Catrice), eye liner (Essence), a zillion of layers of mascara (Fairy Drops), highliter (Benefit) and three shades of lipgloss (Sephora) later. Also, usually I wouldn't bother with putting anything on my forehead because of my bangs, but most girls have their forehead bare, so I pulled my hair back and applied everything on my forehead as well. As I said, no concealer and no setting powder, even though normally I use both in my daily routine. And I usually don't wear such thick eyeliner. Anyway, this is the whole look.



Gimme back my bangs!



Yeah, doesn't look that nice close-up.




In general, I found that this BB cream stays on really well without melting, smudging or creating ugly maps even after 12 hours. Obviously, your face is gonna be a tad bit more shiny unless you use oil blotting papers and powder throughout the day, but that's about it. It doesn't set in creases much either, however in the evening, it can create darker shadows in the deeper lines around your nose or mouth. In general, it worked even as a sunscreen during summer, but then again, you can guess I don't get sunburned easily anyway. It managed to survive even days like these:
- running from one uni building to another in rain (it was a bit flaky in the evening though)
- exam -> shopping -> lectures -> hanging out -> going home -> going out to a restaurant -> running some more errands -> going to the dentist -> some more shopping -> back home

This picture is about one hour from application, after being outside.  



And here it's after 4 hours of lectures and travelling in rain.



In general, this BB cream worked pretty well for me and I wouldn't be opposed to ordering it again. It's not significantly better than other BB creams I own though. If there's something majorly cool about this one, it's a complete lack of smell after applying it on your face. E.g. my LeBelage one is still smellable during the day which is fairly annoying. 

Yours truly,
Vita 

____________________________________________________________

Teď, když víte, co je uvnitř této poněkud podezřelé tělové pasty, bych ráda přišla se svou troškou do internetového recenzního mlýna. Měla jsem vzorek (asi 5 ml) po dobu zhruba roku a půl a krém jsem nosila během celého roku, s podkladovými bázemi a korektory i bez. Takže dnes myslím, že mohu s čistým svědomím a poslední aplikací krému napsat recenzi.

Po vymáčknutí z tuby na vás bafne tělový, lehce okrový krém. Nemá ani růžové ani broskvové podtóny a po rozetření vypadá lehce popelavě, což až tak moc nevadí, protože jednak zcela nepřekryje vaši přirozenou barvu pleti, jednak to můžete korigovat pudry, tvářenkami, stínovacími pudry apod.

Obvykle bych použila asi jen 1/3 až 1/2 toho, so mám právě vymáčknuté na ruce - ale chtěla jsem vám ukázat, co to umí bez podkladové báze a korektoru, takže jsem spotřebovala o něco víc, abych mohla nanést víc vrstev na místa, která potřebovala výraznější krytí.


Lol, nikdy jsem si nemyslela, že bez make-upu vypadám až tak zoufale. Ne že bych si brousila zuby na korunku Miss ČR, ale připadala jsem si tak průměrně hezká. No, stále doufám, že je to důsledek stažené ofiny, mé neschopnosti nastavit samospoušť a blbého světla. Anebo je to šok způsobený tím, že se na sebe normálně do zrcadla dívám bez brýlí. Tedy tady jest bolestivá dokumentace toho, jak vypadám pouze po použití svého arzenálu krémů. Alespoň se nemusím bát paparazzi, když jsem tuhle příšernost zveřejnila sama a dobrovolně XD. 
Jak sami vidíte, moje pleť není zrovna ve formě (zkouškové -> pupínky) a mám zarudlou kůži kolem nosu. Jsem stále ještě malý potěr, takže zatím nemám moc vrásek, krom těch obvyklých na spodních víčkách  (zkoumala jsem to a mají je i batolata) a jedné malé rýhy uprostřed čela.


Zde vypadám úplně stejně blbě, ale mám kolem očí naťupaný Stay Don't Stray podklad pod oční stíny a korektor (Benefit).


A zde vypadám o hodně spokojeněji, vidíte? Mám totiž už nanesený BB krém. Nemá nijak fantastické krycí schopnosti, což je ten důvod, proč obvykle před BB krémem ještě používám korektor na tmavé kruhy pod očima a na pupínky, ale chtěla jsem vám ukázat, co zvládne BB krém sám o sobě. Rozhodně zamaskoval zarudnutí kolem nosu a lehce zakryl veškeré pupínky a nerovnosti. Nijak zvlášť nezamaskoval už tak ne zrovna viditelné vrásky, ale ani nezvýraznil jiné nedokonalosti. Podle toho, jak moc je vaše pleť suchá, může zvýraznit suchá místa, kde se loupe kůže ve stejné míře jako jiné make-upy. Takže vám doporučuji nešetřit hydratačními krémy, čas od času použít nějaký ten peeling a vůbec, nepodceňovat péči o pokožku. Ani BB krém neumí zázraky. Rozhodně ale pleť po nanesení BB krému vypadá z normální vzdálenosti hladce a rozzářeně. Zblízka už je to trochu horší.




A zde jsem o tvářenku (Kiko), stínovací pudr (Canmake), 7 očních stínů (Sephora a Max Factor), bílý stín na nose a nad rty (Sephora), stíny na obočí (Catrice), tužku na oči (Essence), zilion vrstev řasenky (Fairy Drops), rozjasňovač (Benefit) a 3 odstíny lesku na rty (Sephora) později. Normálně bych se neobtěžovala s patláním čehokoliv na čelo, protože by to přes ofinu stejně nebylo vidět, ale jelikož skoro nikdo kromě mě ofinu nemá, chtěla jsem vám ukázat obličej celý. A jak jsem říkala, žádný korektor ani pudr, ačkoliv je běžně s BB krémem nosím. A obvykle to taky tak nepřeháním s linkami. Ale tohle je pro dnešek konečný výsledek.



Vraťte mi ofinu! :)



Jak vidíte, zblízka už to takový zázrak není.




Obecně tento BB krém vydrží celý den (12 hodin), aniž by se rozmazal, roztekl nebo vytvořil ošklivé mapy. Samozřejmě pokud nepoužijete odmašťovací papírky a pudr v průběhu dne, bude se večer vaše pleť poněkud lesknout, ale to je tak všechno. Neusazuje se ve vráskách, i když večer uvidíte tmavší stíny kolem prohlubní kolem úst a nosu. V létě fungoval i jako opalovací krém, ačkoliv na druhou stranu asi uhodnete, že já se skutečně snadno nespálím. Zvládl bez úhony přežít i náročné dny:
- přebíhání mezi fakultními budovami v dešti (i když k večeru už byl trochu "jetý")
-zkouška (nervy!)  -> nákupy -> přednášky -> poflakování se venku -> návrat domů -> oběd v restauraci -> vyřizování věcí po městě ->návštěva zubaře  -> další nákupy -> návrat domů

Po jedné hodině od napatlání strávené venku.  



Po 4 hodinách výuky a pobíhání venku v mírném dešti.



Tento BB krém mi vyhovoval a bez výhrad bych si ho klidně objednala znova. Ale není výrazně úžasnější než jiné BB krémy, které vlastním. Pokud má tento od Skin79 nějakou velkou výhodu, je to naprostá absence jakéhokoliv odéru po aplikaci. Například můj BB krém od LeBelage je během dne stále cítit takovým tím make-upovým zápachem, což je značně iritující. 

S láskou,
Vita

2 comments:

  1. Skvělé review! Tenhle BB cream bych taky někdy chtěla vyzkoušet...

    Btw - musím ti říct, že ti šíleně sluší brýle! Kéž bych s nimi taky vypadala tak dobře. *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju. ^^

      A vážně? O____o Já tyhle brýle nenávidím, připadá mi, že v nich vypadám jako blb.

      Delete