2012/08/08

Cutified Hooks Tutorial


 



It’s not like I’m all that excited about going back to school in Oct, but I really do like cute school supplies. While my classmates can get by with a laptop, an ordinary notebook, pen, pencil and a highlighter, I still carry around elementary schoolgirl stuff. I gave up on some things as they were heavy, but I’d still die without my pinky girly collection of supplies. So, I tend to get excited about back to school tutorials and articles. Would you guys be interested? And if you were, what topics? I already covered a lot of topics on my previous blog, but I suppose there still must be some left… Or some storage space/organization tips? Let me know, please!

Anyway, just the other day I found really cheap hooks with adhesive backs - each pack was around 1 E. So I decided to cutify them a bit yesterday, because they’re super practical, as you can see (and you can also see why I needed some more).





1) For the square hooks, find papers with pictures/print of just the right size. Put the hook on the motif and trace around it with a pencil, then cut out the square. Use decoupage glue (thin layer) to glue the paper on the hook. Add rhinestones/stickers/pearls/chains to add more dimension. You can see I followed a wine/purple color palette and kept the deco simple, I just really played with the handbag hook.





2) For the smaller ones, I just glued on some little satin ribbon bows and pearls.


See? It’s so easy and looks so different!
 






Yours truly
Vita

_________________________________________________________


Ne že bych se tak strašně těšila, až mi zase v říjnu začnou přednášky, ale mám k smrti ráda roztomilé školní potřeby. Zatímco moji spolužáci si vystačí s laptopem, sešitem, perem, tužkou a zvýrazňovačem, já s sebou stále tahám výbavu hodnou prvňačky. Některé věci s sebou teda už netahám, neb jsou těžké, ale i tak bych nepřežila bez svých růžových, holčičkovských věcí. Tudíž byť mě škola nijak zvlášť nevzrušuje, mám tendenci se nadchnout pro články o škole a věcech do ní a různé návody. Co myslíte, měli byste o ně zájem? A pokud ano, jaká témata? Už jsme toho hodně napsala na minulý blog, ale počítám, že pořád ještě něco zbývá… Nebo třeba tipy na pořádání věcí apod.? Dejte mi prosím vědět!

Nedávno jsme objevila v Tescu levné samolepící háčky - do 30 Kč za balení. Tudíž jsme se rozhodla je trochu poupravit, aby lépe vyhovovaly mému zvrácenému vkusu, protože jsou neuvěřitelně praktické, jak vidíte na fotkách (a kde také vidíte, proč jsem si kupovala další).





1) Velké hranaté háčky: Najděte papíry s obrázky přiměřených velikostí. Položte háček na motiv a lehce obkreslete tužkou, pak čtverec vystřihněte. Použijte tenounkou vrstvu lepidla na découpage na nalepení čtverce na háček. Přidejte kamínky/samolepky/perličky/řetízky, aby vaše dílo bylo plastičtější. Jak vidíte, já se držela vínovo-fialové palety a se zdobením to nepřeháněla, víc jsme si hrála jen s lepením řetízku a voskového srdíčka na kabelku.





2) Co se týče těch malých háčků, jen na ně nalepte saténové mašličky a perličky.



Jak vidíte, je to úplně jednoduché, ale o hodně lepší (nebo aspoň roztomilejší).
 







S láskou
Víta

5 comments:

  1. wow that's a cuteness overload:)) I love school supplies too, there's something in this clear paper:)

    ReplyDelete
  2. OHHHHH I simply adore this! I need some myself, specially for the necklaces! Thank you so much for the tutorial I hope you are having a wonderful time!

    ReplyDelete
  3. Jak málo stačí a jak skvěle to pak vypadá. :)

    ReplyDelete