2012/03/03

Florals and Pastels



I’m so sorry, guys! I set up the wrong date for this article, oops.
Omlouvám se, nastavila jsem u článku špatné datum T_T.

Anyway, for March, I decided to go with “pastels and florals” at the month’s theme. Mainly because it’s one of the current trends I’m really in love with, and starting this week, platonically. I cut my hair really short, so now I look ridiculous in half of my wardrobe. Which is a great excuse to buy new clothes. When it gets longer, I think I’ll be able to pull off some romantic looks - but right now I’m not even pixie.

Na březen jsem připravila téma "Pastely a květiny“. především proto, že je to jeden ze současných trendů, které mám skutečně ráda - od tohoto týdne navíc jen platonicky. nechala jsme se totiž ostříhat velmi nakrátko, takže momentálně v půlce svého šatníku vypadám skutečně prapodivně. Což je ovšem skvělá výmluva pro nákup nového oblečení. Až troch dorostou, nejspíš budu schopná stvořit i romantické komplety - ale teď je to vážně moc krátké.

I still have one more pastel outfit with pre-short hair - I’ll post it later as well. Then I’ll do a tutorial for decoupaged nails, the stayed pretty for almost a week - that’s a good reason to try it yourself too, and it’s really cheap. All you need is a napkin and a nude/white and clear nail polish. I’m planning a make-up organizer tutorial as well (in pastel colors), and I’m working on the BB cream ingredient article, but it’s taking really long. I’ve been too busy with studying, but my last exam is on Mon, so I hope I’ll have more time for blogging afterwards. I really want to do some clothing tutorial, but I might not be able to make it in time, but at least I’ll post the black leather flower brooch tutorial. And I’ll show you my new hair cut.

Ještě mám jeden outfit v pastelových barvách z doby před ostříháním, který časem také přidám. Potom mám v plánu návod na decoupageované nehty - vydržely vypadat dobře skoro týden, což je dobrý důvod, proč byste to určitě měli zkusit, navíc je výroba skutečně levná, jelikož vám stačí ubrousek a dva laky na nehty. Také plánuji návod na třídící krabičku na make-up v pastelových barvách a pořád pracuji na článku o vlastnostech přísad BB creamů, ale trvá mi to dlouho. Měla jsem teď hodně zkoušek a musela se na ně učit, ale v pondělí mám poslední zkoušku a po ní snad budu mít na blokování víc času. Také bych chtěla udělat nějaký návod na šití, ale nevím, jestli to stihnu - minimálně napíšu návod na výrobu té černé, kožené, květinové brože. A ukážu vám nový sestřih.  



This is the outfit I planned for my plant morphology exam. Once again it brought me luck - I got an A and a key pendant as a gift (how many profs are so nice as to give gifts to the students? Not to mention she made me a cup of tea and offered cookies). And she loved my matching dress and nails - I knew it was worth the effort, since I noticed the professor always wore really pretty clothes during the semester. The pumps totally killed my feet though, I had to walk on tip toes for half of the day to avoid pain.

Toto je komplet, který jsem plánovala na zkoušku z morfologie rostlin. A opět mi přinesl štěstí - dostala jsem jedničku a přívěsek na klíče jako dárek (to byla první přednášející, který byla tak milá, že dokonce dává studentům dárky - a uvařila mi čaj a nabídla sušenky *o*). A líbily se jí nehty ladící se šaty - věděla jsem, že to nebyla marná snaha, protože jsme si všimla v průběhu semestru, že se sama obléká moc hezky. Ale ty lodička naprosto odrovnaly mé ubohé paty, strávily jsem zbytek dne chozením po špičkách, abych se nějak zbavila té bolesti.


I shouldn't have worn that shawl.
Tu šálu jsem si k tomu brát neměla.


Nails
Nehty


 Dress/šaty: designed and made by me/navržené a ušité mnou
Necklace/náhrdelník: Vietnamese shop/vietnamský obchod
Bracelet and earrings/náramek a náušnice: Molyvos, Lesvos - a small accessory boutique/malý obchod s doplňky
Bag/kabelka: soocnd-hand "Můj sekáč", Radlická
Tote bag: you should remember, right?/ten si pamatujete, že?
I didn't wear the tote bag in the end though./Na konec jsem ten tote bag ale neměla.
Coat/kabát: H&M
Shwal/Šála: handmade by my granny/pletená babičkou
Pumps/lodičky: gift from my granny, she got them in Milan but never wore them/od babičky . koupila si je před lety v Milánu, ale nikdy je nenosila
Jacket/sáčko: Tally Weijl, Berlin

Detail:


8 comments:

  1. Šaty jsou krásné! Dělala jsi střih nebo jsi ho někde našla? (pořád se odhodlává s ušití šatů)
    Na návod na nehty už netrpělivě čekám :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju! Střih je kombinace střihu na sukni, na šaty (oboje Burda) a trocha improvizace - přidala jsem nějaké záševky, ten "límec" a mašli.

      Delete
  2. *____* To je tak nádherné! Je to tak krásně jarní, určitě jsi ta čarovná bytost, která kráčí zamrzlou krajinou a kam šlápne, tam začne růst tráva a květiny a spolu s ní přichází nové roční období. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awww, děkuju <3 To je strašně milý komentář!

      Delete
  3. Obdivuju tě za tvůj smysl pro detail. Máš všechno pokaždé sladěné do nejmenšího detailu a skvěle se na to dívá! :) Tenhle outfit ti moc sluší; je to příjemné ženské a elegantní...

    ReplyDelete
  4. Obdivuju tě, že umíš ušít tak nádherné šaty! Moc ti to sluší. P.S. Tak hezkou zkoušku jsem teda nikdy nezažila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuji <3
      Obávám se, že byla první a poslední T___T.

      Delete