2012/02/22

Pastels and Florals



This is the look I chose for the first day of the summer semester. Since there’s summer in the name of it, and since I made my nails bloom, I decided to show you my take on the pastels and flowers that took over the runways. Yes, I decided to look like a giant, walking marshmallow for my first school day. The thing about pastels and me is… I can’t do pastels moderately. I always go overboard with them. I guess it’s because I like things that are matchy-matchy. So, I admit this outfit is borderline tacky, maybe even without the “borderline”. (And I might have overdone it a bit with the make-up…) But well, I definitely made sure I’d be remembered for the rest of the semester. :)

Toto je kreace, kterou jsem se rozhodla oslavit první den letního semestru. Jelikož to má v názvu „léto“ a jelikož moje nehty právě kvetou, máte příležitost podívat se na moje pojetí pastelových barev a květin, které ovládly jarní přehlídky. Jinými slovy, na první školní den jsem se rozhodla vypadat jako obrovský, chodící chomáč cukrové vaty. Co se pastelových odstínů a mě týče, prostě s nimi nedokáži pracovat umírněně. Vždy to s nimi jaksi přeženu. Myslím, že je to mou náklonností k ladění věcí do stejného stylu a barev do posledního puntíku. Tudíž přiznávám, že tento outfit je na hranici kýče a dost možná tu hranici již překročil. (A možná jsme to trochu přehnala s make-upem…) No co, alespoň jsem si pojistila, že si mě všichni budou po zbytek semestru pamatovat. :)



Let me tell you a bit about the little things that made me actually start thinking about pastels. I was browsing gyaru_comm_sales, looking for cute stuff, and I saw nail decals, the kind you can use instead of painting your nails with nail polish. But they were kinda pricey - over 3 USD per sheet, and frankly, you can get a whole bottle of nail polish for this price. And since I’m a decoupage freak, I thought maybe I could decoupage my nails - using napkins and clear nail polish. I know, it sounds crazy, unless someone did it already and I’m just an unknowing copy cat. So, I became really excited and wanted to try it out, and I picked a napkin that was very similar to a print on a dress I made two years ago. And I was planning to wear the dress for my plant morphology exam (because it was the outfit I wore to my graduation exam and because it has flowers on). So I decided to make my nails match the dress and the exam. I know, I should have spent more time worrying about the knowledge, not what I was gonna wear.

Vysvětlím Vám, jak jsem se vůbec dostala k nápadu vytáhnout do toho marastu venku pastely. Jen tak jsem si brouzdala po gyaru_comm_sales a koukala se, co hezkého bych si mohla koupit. Zaujaly mne obtisky na nehty - ten typ. co můžete použít místo laku. Ale byly poněkud drahé, v přepočtu kolem 70 Kč za set bez poštovného. A tak jsme dostala potrhlý nápad nadecoupageovat si nehty s pomocí bezbarvého laku, když už jsem jinak polepila ubrousky skoro všechno ostatní. Vím, že to zní vážně ulítle, tedy pokud už to někdo dávno neudělal a já to kopíruji, aniž bych o tom věděla. Jelikož jsme tím nápadem byla zcela posedláa  chtěla ho hned vyzkoušet, vybrala jsem si ubrousek, který byl velmi podobný potisku na šatech, co jsem si před dvěma lety ušila a které jsem si plánovala vzít na zkoušku z morfologie rostlin (protože jsme je měla na maturitě a protože jsou na nich kytky). A tak jsem chtěla mít ladící nehty. Já vím, asi bych se měla víc zaobírat studováním a ne tím, co si na zkoušku vezmu na sebe.


The last bit of information - I planned to wear a white coat, but upon closer inspection it wasn’t as white as it should have been, so I have to have it dry cleaned before I wear it again T___T. And I couldn’t find my white boots, I wonder who ate them? And the very last piece of information: I was rushing (again), which caused me looking very retarded on the pictures. But please, try to not mind my idiotic expression and hunched body, I’ll try to stand (and look) properly next time…

Poslední informace, kterou Vás budu zatěžovat - chtěla jsem si vzít bílý kabátek, ale při bližší inspekci jsem si všimla, že není tak úplně bílý a tak jej další nošení čeká až po návštěvě čistírny. A zmizely mi moje bílé kozačky, zajímalo by mě, kdo je sežral. A jako obvykle jsme ráno absolutně nestíhala, pročež si prosím zkuste nevšímat mého stupidního výrazu a zkrouceného postoje, pokusím se s tím něco do příště udělat…



Skirt/sukně: Second hand
Camisole/top bez ramínek: handmade
Blouse/halenka: F&F
Cardigan: H&M
Bag: Azuro (small boutique/malý obchůdek)
White fake pearls (necklace and bracelet)/umělé bílé perly (náhrdelník i náramek): C&A
Pink and blue fake pearls/růžové a modré umělé perly: Vietnamese shop/Vietnamský obchod
 Floral brooch/květinová brož: handmade
Bracelet with flower/náramek s květinou: handmade
Headband/čelenka: Vietnamese shop/Vietnamský obchod
Jacket/bunda: Tally Weijl
Scarf/šála: Terranova
Tights/Punčochy: ?
Gloves/rukavice: ?


Detail:





My bag:
Plant morphology textbook, Charmy Kitty notebook (I felt a bit out of place during my lecture with MS. and Ph.D students...), laptop case (you guys don't have to see my laptop, right?), wallet, diary, make-up bag, pencil case, receipt (from my lunch), cell phone case, glasses, lip gloss, blotting papers, whitener, tin with mint bonbons. You guessed it, I need a bigger make-up bag.

Moje taška:
Skripta rostlinné morfologie, sešit s Charmy Kitty (trochu jsem nezapala mezi ty magistry a doktorandy...), pouzdro na notebook (který nemusíte vidět), peněženka, diář, toaletní taštička, oenál, účtenka od oběda, pouzdro na mobil, brýle, lesk na rty, erhm, odmašťovací papírky? Jak se tomu říká česky?, bělítko, mentolové bonbony. Potřebovala bych větší kosmetickou taštičku...  


Oh, BTW, do you want a tutorial for this kind of nails, or you find it absolutely hideous and you wish my nails fell off as a punishment for doing this king of perverted things?

A, mimochodem, chcete návod na ty nehty? Nebo je považujete za nejpříšernější věc na zemi a doufáte, že mi za trest odpadají, abych příště nedělala takové ohavnosti?


10 comments:

  1. Nádherný outfit, moc se mi líbí detaily. Při pohledu na ně se nemůžu dočkat jara! ^^

    ReplyDelete
  2. Ah, to je tak krásné! Mne hned napadlo "Sweet Lolita - verze pro dospělé"! Jakože to není tak detinské jako Sweet Lolita, používá to elegantní střihy, ale cukrově pastelové je to stejně :) Obrovsky moc se mi to líbí! A ten nápad na nehty slyším prvně, a celkem mne to i zaskočilo. Ale vypadá to krásně! Jak dlouho to vydrží a jak dobře to pak jde odlakovat dolů?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moc děkuju, Pet <3

      Zatím to mám na nehtech od neděle a pořád to vypadá stejně, tipuji tedy tak 5 - 6 dní, jako normální lakování. Odlakovat to jde velmi snadno (je to jen ubrousek napuštěný bezbarvým lakem na nehty), ani to nehty neničí (tedy víc než obyčejný lak).

      Delete
  3. Teda, ubrouskové nehty,to by mě nikdy nenapadlo, ale vyzkouším to :D, protože to vypadá skvěle-
    A ten outfit je tak jarní, úplně přivolává sluníčko :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujíí :) Udělám návod, mám na ty nehty sofistikovanou metodu ;)

      Delete
  4. Hello!
    I just found your blog and boy do I agree with you! Science (in my case, engineering) students do have some great ideas and can have lots of fun! I love your style, specially the accessories!

    Have a nice semester!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aw, thank you so much! (I'm really excited since you're the first non-Czech person to comment!)

      Delete
  5. To je tak krásně jemné a ženské, asi bych se bála takhle oblékat, ale na druhých to hrozně obdivuju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, mně zrovna tohle přišlo celkem normální, tak jsem se ani moc nebála :)

      Delete