2012/01/20

BAD gal lash mascara by Benefit Review



 (19 USD at benefit.com, around 600 CZK here at Sephora)

Mascaras are pretty tricky, because they’re definitely not “one size fits all”. Just the other day I bought a mascara by Rimmel that just didn’t work for me at all. So, I can’t really guarantee "BAD gal" will be as great for you as it is for me… but I think it’s still worth a try.

Packaging:
Well, it’s a normal mascara. It comes in a kinda cool paper box, and the mascara itself is a thin cylinder, which I like - I’m not a big fan of the packaging that becomes a bit spherical around the center, as they’re harder to fit in cosmetic bags’ and handbags’ pockets that are meant (I presume) for pens.
Even though the “hole” through which you take out the applicator seems to be pretty big, there’s not that much extra product at the end of the brush, but you still have to wipe it away.
  

The brush:
The brush is pretty normal (you know, it isn’t heart-shaped and doesn’t sing when you apply mascara), the hairs are placed in a spiral around the wand. It’s on the bigger side and it works perfectly for me except for the very outer lashes - it’s hard to get there with such a big brush.
 

 
The mascara:
It’s pitch black, which is great for me, since I’m a rather dark type. It has just a very faint, neutral smell that doesn’t bother you. I checked the ingredient list and it doesn’t seem to include anything special (just what you’d more or less expect in a mascara). As for the effect, it makes the lashes a lot longer and a bit thicker. Since I don’t curl my lashes, I appreciate it curls them up by quite a bit too. As for upper lashes, it stays on the whole day, there can be some fallen-off particles, depending on the number of coats you use and also on what you do - running around the city and being rained upon make it fall off a bit more. But it doesn’t smudge - so all you have to do is sweep the fallen particles away. In general it’s not a good mascara to put on bottom lashes, because it does smudge a bit there. It doesn’t clump lashes unless you put on waaaay too many coats. It’s pretty water resistant, considering it’s not the waterproof version. It’s not too difficult to take it off either.

As for the amount, this is what works for me:
For a natural look: 1 coat
For a normal make-up look: 2 or 3 coats (unless you touch the eyes, it almost doesn’t fall of up to this point)
Fake lashes effect: 4 - 6 coats
Ridiculous: over 7 coats

 No mascara at all (just neutral make-up and nude eyeshadow).

The left side of the picture (my right eye) has mascara on, the right side (my left eye) doesn't.

1 coat

2 coats

3 coats

4 coats

5 coats

6 coats

7 coats

8 coats

9 coats

10 coats

11 coats
Oh my god, so many eyes... that's really creepy. Also, I hate wrinkles. Anyway, here you can clearly see the progress with each coat and also the contrast with my natural lashes. 
Overall: 4/5

Yours truly
Vita




Recenze na řasenku BAD gal (Benefit) 

(19 USD na stránkách Benefitu, kolem 600 Kč v Sephoře)
 
Řasenky jsou trochu potvory, protože každému člověku sedí jiná. Zrovna nedávno jsme si koupila jednu od Rimmelu, která byla strašná (po mě). Takže vám bohužel nemůžu zaručit, že když jsem s ní spokojená já, budete i vy. Ale i tak si myslím, že stojí za to, ji vyzkoušet.

Balení:
No, je to normální řasenka. Když si ji koupíte, dostanete ji v malé papírové krabičce, která je celkem hezká. Samotná řasenka má tvar tenkého válce, za což jsme ráda - nemám ráda ty uprostřed ztlustlé tvary, protože se hůř zasunují do přihrádek v kosmetických taštičkách a kabelkách. I když ten otvor, kterým vytahujete kartáček, je celkem velký, na konci příliš řasenky nezůstane - ale i tak je zapotřebí ji otřít.
  

Kartáček:
Kartáček je vcelku obyčejný (nemá tvar srdíčka a neumí zpívat, když si nanášíte řasenku), štětinky jsou umístěné klasicky do spirály. Oproti jiným kartáčkům je spíše větší, což mi vyhovuje až na to, že je trochu těžké se s ním dostat až do vnějšího koutku oka.
 

 
Řasenka:
Je černočerná, což je pro tmavší typy jako jsem i já skvělé. Není nijak silně cítit, má jen velmi slabý odér, který ani nezaznamenáte. Prohlédla jsem si složení a nemyslím si, že by obsahovala něco zvláštního všechno jsou to více méně věci, které byste v řasence čekali. Řasy hodně prodlouží a lehce zahustí a - což je pro mě perfektní, protože si nenatáčím řasy - natočí. Na horních řasách vydrží celý den, mohou se objevit opadané šupinky - záleží na tom, kolik vrstev nanesete a co přes den děláte. Když hodně běháte venku a třeba navíc zmoknete, opadá jí víc. Ale co je důležité - nerozmazává se, takže vám stačí ty opadané částečky smést. Není ale moc dobrá na spodní řasy, tam se trochu rozmazává a víc opadává. Řasy k sobě nelepí, pokud jí tedy nenanesete příliš mnoho vrstev. Na to, že není voděodolná, vydrží kontakt s vodou celkem dobře. Poměrně snadno se odličuje. 

Přirozený vzhled: 1 vrstva
K obvyklému kompletnímu líčení: 2 - 3 vrstvy (až posud vydrží, přičemž skoro nic neopadá)
Efekt á la umělé řasy: 4 - 6 vrstev
Moc dlouhé a slepené: 7 a více vrstev

 Žádná řasenka (jen lehký make-up a tělové oční stíny).

Levá strana fotky (moje pravé oko) je s řasenkou, pravá strana (moje levé oko) bez.

1 vrstva

2 vrstvy

3 vrstvy

4 vrstvy

5 vrstev

6 vrstev

7 vrstev

8 vrstev

9 vrstev

10 vrstev

11 vrstev
Uwah, tolik záběrů očí je pěkně divných... A nesnáším vrásky. 

Celkem: 4/5

S láskou
Víta
 

4 comments:

  1. tyjo od 6. vrsty to je fakt moc :D
    ale pořád to neni tak hrozný jako ta moje momentální od oriflame (ta z řady very me, černá tuba a červený víčko) - tam když jedu víc jak 3 vrstvy už je to docela scary :D zase je na ní dobrý že to stačí přejet jednou, dvakrát a máš hotovo. akorát teda neni moc na natural look :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak na tý BAD gal je super, že jde vrstvit dost snadno (11 vrstev si snad ani nikdo nedává XD) - takže zvládne všechno. Je ale zajímavý, že spousta holek říká, že ty řasy zahustí, ale nenatočí a neprodlouží - a u mě je to přesně naopak XD.

      Delete
  2. BAD gal naprosto zbožňuju a pro mě, jakožto člověka s citlivou pletí a neustále nosícího kontaktní čočky, je naprosto dokonalá :). Navíc není tak příšerně "drahá" jako třeba řasenky od Chanelu a příjde mi, že na přirozený vzhled řas působí lépe :).

    ReplyDelete