2013/02/01

Some More Lunches (No, I don't Take Pics of Everything I Eat)




Well, I don't really have any more information for now, so this post is mainly an inspiration (in case you like suspicious soups).

Momentálně nemám žádné nové informace, jedná se tedy tentokrát hlavně o inspiraci (pokud tedy máte rádi podezřelé polévky).

1)
I have a box of miso paste, but since I always run out of tofu or seaweed or other things to put into it, I always keep a box of miso paste bags and bags with various admixtures. However, I stil try to add some fresh ingredients too - this time I used "fake shrimps" from fish meat. If you're tired of plain rice, get a selection of furikake to add some flavor.
Ačkoliv mám krabici miso pasty, stejně mi vždycky dojde tofu nebo řasy či něco jiného, takže zároveň mám i krabičku s jednorázovými sáčky s pastou a sáčky s dalšími přísadami. I tak se ale snažím přidávat do polévky i čerstvé ingredience, tentokrát to jsou surimi tyčinky. Pokud vás nudí nemastná neslaná rýže, můžete si pořídit různé furikake na ochucení.

2)
This is a quick meal I do when I don't have much time or I don't feel like eating anthing - couscous with peppers and tomatoes and spices (mainly chilly, pepper and pre-made mixtures). I had a teeny tiny bit of the carrot cake my mum loves (and therefore I make it pretty often).

Tohle je rychlovka, k níž se uchyluji, když mám málo času nebo nemám na nic chuť - kuskus s rajčaty, paprikami a různým kořením (hlavně čili, pepř a směsi). A dala jsem si miniaturní kousek mrkvového dortu, který máma tak miluje, takže ho dělám celkem často. :)


3)
I know the soup looks weeeeeird - but it's the best kind of soup - lots of veggies, chicken meat, a bit of egg - everything cooked, no frying. And it tasted good as well, I'm not kidding.

Vím, že ta polévka vypadá fakt divně, ale zase je z výživového hlediska velmi dobrá - zelenina, kuřecí maso a trocha vajíčka, zcela bez smažení. A chutnala dobře, i když na to nevypadá.


4)
A thai recipe from a local magazine. I didn't really like the taste though, I think it's the noodles' fault because they have a strange sub-flavor, or how to put it. It's basically cooked chicken meat, shrimps and celery mixed with cooked glass noodles and a bit of lemon sauce and fish sauce. And I got some litchi fruit. :) 

Thajský recept z tuším "Chuť a styl". Moc mě to nezaujalo, ale na vině jsou nejspíš hlavně ty nudle, které mají takovou zvláštní pachuť. Je to v podstatě vařené kuřecí maso, krevety a řapíkatý celer smíchané se skleněnými nudlemi a trochou citronové a rybí omáčky. A koupila jsem si liči. :)


5)
The quick-meat thing I already wrote about, and some kimchi I got at a local Korean supermarket. It was kinda expensive (180 CZK = 7 E/kg), but it tastes really good. I love sour cabbage, be it Czech or Korean. 

To rychlé maso, o němž jsem už psala, a kimchi z místního korejského supermarketu. Sice stálo 180 Kč/kilo, ale je vážně dobré. Zbožňuju kyselé věci, ať už je to české kyselé zelí nebo to korejské.


6)
Tuna, durum wheat (one of my favorite side dishes) and veggies - there's lettuce underneath it all too.

Tuňák, přílohu neumím přeložit, ale v Německu je to žlutá krabice s nápisem Ebly - je to jiná úprava Durumu, z něhož se taky dělá kuskus. A zelenina - vespod je ještě salát. :)


Yours truly
Vita

12 comments:

  1. Asi si tě vezmu domu a budeš mi vařit... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. To říkají všichni, a stejně jsem furt na ocet. XD

      Delete
  2. Durum - a nejsou to kroupy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslím, že ne, ale úplně jistá si nejsem :/

      Delete
  3. All looks very good and inspiring! I think I particually like the look of number 5 the most !

    ReplyDelete
  4. love all your healthy looking meals! very inspirational :)

    Metallic Paws

    ReplyDelete
  5. Great examples! You made me laugh by calling the soups suspicious :D *now I'm heading to get some breakfast* :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! Well they do look like something that wouldn't sell out very fast during the lunchtime if it was on a menu in a restaurant. XD

      Delete
  6. My couscous are ALWAYS terrible I still haven't mastered their technique XD I love salads and yours look beyond yummy ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! Really? I just pour in some hot water, add seasonings, boil until the water evaporates and eat, and I haven't died yet. XD

      Delete