2012/02/27

Another Cute-Friendly Tote Bag



„Patchwork“ Tote Bag

You can simply make the front and back pieces of the bag by sewing several different rectangles of fabric together; and you can embellish it with lace or trims. I sewed the zigzag trim on (in hand) after finishing the whole bag. This way, the stitches - if you take care - are practically invisible. Just be careful not to stitch through the lining as well. The trim covers the seam connecting the two different fabrics.


Pocket

I) Cut a rectangle and a isosceles triangle from the fabric you’re using for the bag. The rectangle should actually have the corners cut off, the longest side (which has the cut-off corners) must be the same width as the shorter side of the rectangle. Serge the edges and iron the seam allowance flat.


II) Sew the upper side of the rectangle and the two sides of the triangle that are the same. Sew one half of a snap fastener on the tip of the triangle on the wrong side. Sew the other half on the middle of the top right side of the rectangle. You can sew some kind of accessory (e.g. a satin rose) on the right side of the triangle, above the fastener.

III) Pin both parts of the pockets on the lining and sew through the remaining sides - 3 on the rectangle and 1 on the triangle.

The bag:

Inside:


Inside?
Koneko magazines, Hello Kitty tissues, Prinzessin Sakura manga, plastic bracelets from magazines etc. 

Yours truly
Vita 


Česká verze
Sešívaná taška

Tašku také můžete sešít z více různých látek a ještě navíc ji ozdobit různými stuhami a krajkami. Cik cak proužek jsem našívala až po dokončení tašky, v ruce - aby nebyly vidět stehy a bez zachycení podšívky. Je jím zamaskován šev mezi oběma látkami.


Obálková kapsička

I) Z látky vystřihněte obdélník a rovnoramenný trojúhelník s useknutými rohy, nejdelší strana trojúhelníku (na níž jsou ty useknuté rohy) musí být stejně široká jako je široký obdélník. Obšijte a sežehlete přídavky do rubu.


II) Prošijte horní stranu obdélníku a stejná ramena trojúhelníku. Do špičky trojúhelníku z rubu přišijte horní část patentku, na prostředek obdélníku z líce našijte spodní část patentku. Na trojúhelník na lícovou stranu nad patentkem našijte ozdobu, například saténovou růžičku.

III) Přišijte na tašku zbylé 3 strany obdélníku a nejdelší stranu trojúhelníku.

Tote bag:

Vnitřek:


Uvnitř?
Koneko - časopisy, Hello Kitty kapesníčky, manga: Prinzessin Sakura, plastové náramky z časopisů atd. 

S láskou
Vita

7 comments:

  1. Krásné!
    Musím sehnat látku a taky si trochu zaexperimentovat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Díky, skvělý výběr mají u Mráze, obě látky z tohohle tote bagu jsou odtamtud :)

      Delete
  2. áááá panebože kdykoliv vidím tyhle tvoje tašky tak si mám náladu taky nějakou udělat :D škoda že moje představy se absolutně neshodují s mými schopnostmi :D takže nějaká vysněná epic-Stannis Baratheon-themed bag by dopadla asi jako kus černý zmuchlaný látky se zvadlým žlutočerveným jelenem a rozpadla by se při prvním použití :D :D asi si tě někdy najmu, hele :D a budeš za to mít objednávku oriflame do určité hodnoty zadarmo :D

    ReplyDelete
  3. Mohla bych se zeptat odkud máš ty koneko časopisy? děkuju ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Z Německa, ale už jsem je tam strašně dlouho neviděla prodávat, tak nevím, jestli ještě pořád vycházejí... Za týden jedu do Berlína, tak uvidím, jestli je budou mít v některém z velkých obchodů s tiskem...

      Delete